Logo regio-voetbal.nl
• Johan Sturrus: 'Eerste klasse een uitdaging'.
• Johan Sturrus: 'Eerste klasse een uitdaging'. (Foto: Peter Verheijen)
Voorbeschouwingen

Johan Sturrus: 'Er zit 'rek' in Papendrecht'

  •   694 keer gelezen   Nieuws

PAPENDRECHT • Wat kan Papendrecht in de eerste klasse? Komende zaterdag krijgen we een eerste indicatie wanneer het elftal van trainer Johan Sturrus thuis aantreedt tegen Oranje Wit.

"Uiteraard hoop ik dat mijn ploeg de vorig seizoen ingezette positieve lijn doortrekt", zegt Sturrus (47). "Deze selectie beschikt over de kwaliteiten om ook een niveau hoger mee te draaien, maar duidelijk is óók dat het niet vanzelf gaat. In de eerste klasse wordt vooral 'sneller' gevoetbald en zijn tegenstanders over het algemeen slimmer en fysiek sterker dan we gewend waren. Die thema's stonden in onze voorbereiding centraal. Hoever we daar in zijn, zal de komende weken blijken."

"Een volledig helder beeld heb ik niet omdat we pas sinds kort 'compleet' trainen. Veel spelers waren in de eerste weken nog op vakantie, anderen zijn net teruggekeerd. Vervelend? Ach, je hebt er mee te maken en ik ben zeker niet de enige trainer met dit 'probleem'."

Uitdaging
Het voorbije seizoen viel Papendrecht op door zijn spelvreugde, zijn dynamische spel en zijn prima wedstrijdmentaliteit. Die pluspunten leidden tot puike prestaties en een fraaie beloning: promotie via de nacompetitie.

"Verschillende spelers zijn sterk vooruit gegaan", stelt Sturrus tevreden vast. "Ze hebben nu de uitdaging om nieuwe stappen te zetten. De eerste klasse is daarvoor een perfect podium. Nee, grote veranderingen hebben niet plaatsgevonden in mijn selectie. Er zijn een paar jonge spelers bijgekomen, voetballers die het in de voorbereiding leuk hebben gedaan. In zijn totaliteit zit er meer dan voldoende rek in mijn selectie, dat heeft een prettig gevoel. Maar uiteindelijk gaat het maar om één ding: we moeten er stáán als het echt om de punten gaat. Week in, week uit."

Jan Timmer

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube