Logo regio-voetbal.nl
• SteDoCo - VVOG (2-0).
• SteDoCo - VVOG (2-0). (Foto: Rick den Besten / Regio-Voetbal)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

SteDoCo ontvangt ongeslagen koploper, Sliedrecht op jacht naar eerste punten

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD • Het komt zelden voor, maar het aantal derby's in de Alblasserwaard is komende zaterdag beperkt. Niettemin staan er genoeg interessante wedstrijden op het programma.


SteDoCo lijkt op stoom en dat zal zaterdag 5 oktober nodig zijn ook. Want de nog ongeslagen koploper Sparta Nijkerk (5-15) komt naar de Groeneweg. Kan SteDoCo de lijstaanvoerder de eerste uitglijder van het seizoen bezorgen?

Als een komeet
Eersteklasser Sliedrecht kent, tegen alle verwachtingen in, een valse start. Maar Dennis van der Steen en zijn manschappen zitten niet bij de pakken neer en gaan bij debutant Nivo Sparta op jacht naar de eerste driepunter. Nieuw-Lekkerland is daarentegen als een komeet uit de startblokken geschoten. Wij zijn benieuwd of dit ook tegen Heerjansdam een passend vervolg kan worden gegeven. SVL en Papendrecht staan allebei op drie punten. De winnaar van de onderlinge ontmoeting kan dus voorlopig naar boven kijken.

Serieuze testcase
ASV Arkel wacht een serieuze testcase in 2F. Pelikaan is immer de trotse koploper. Drechtstreek toont lichte tekenen van herstel en zal dat tegen Woudrichem -nogmaals- aan het thuispubliek willen laten zien. 

In de westelijke 2e klasse treft De Zwerver Alexandria'66, dat 4 punten haalde uit de eerste twee duels.

Vier koplopers in 3C
Ameide is één van de vier koplopers in de 3e klasse C. Op papier moet die status tegen Streefkerk behouden kunnen blijven, maar de Strevelanders zijn niet vies van een verrassing... SVW gaat voorlopig als een 'razende roeland' tekeer. Het ziet er naar uit dat daar voor De Alblas ook geen kruid tegen gewassen zal zijn. Schelluinen moet tegen FC Perkouw eveneens ongeslagen kunnen blijven. Voor de vierde koploper, Alblasserdam, ligt dat een tikkeltje anders. De oranjehemden kunnen de borst natmaken in en tegen Hardinxveld.

VVAC is hekkensluiter. Op weg naar herstel doemt SV Lopik op, dat zo snel mogelijk terug wil naar de tweede klasse. Beide clubs kwamen afgelopen zaterdag qua blessures niet ongeschonden uit de strijd tegen respectievelijk Ameide en Streefkerk. Groot-Ammers zal in en tegen Lekkerkerk inzetten op de eerste driepunter, terwijl SV Meerkerk Schoonhoven graag op de nul wenst te houden.

In de westelijke derde klasse gloort een overwinning voor HSSC'61 tegen het nog puntloze Voorwaarts.

Tegenvallende start
Lekvogels wil in 4D zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen. Een zege op Beesd is dan noodzakelijk. SV Noordeloos blijft het goed doen en mag dat nu tegen Leerdam Sport'55 laten zien. De start van Peursum is tegenvallend, die van Unitas ook. Wie van de twee stelt de eerste winnende daad?

Opmaat voor topper
Zondaghoofdklasser Unitas staat keurig derde. Een zege op Nuenen zou een prima opmaat zijn voor de topper van een week later tegen Baronie.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup