• Tyrone Conraad.
• Tyrone Conraad. Foto: Marcel van Dorst - Pro Shots - Kozakken Boys

Tyrone Conraad: ‘Ik heb het plezier in het spelletje terug’

Nieuws 1.186 keer gelezen

WERKENDAM • Tyrone Conraad genoot nog na van 5-2 overwinning aan de Noordzeekust. De Rotterdammer pikte tegen Noordwijk zijn doelpuntje mee en was ook goed voor een assist.

Conraad groeide op bij Sparta, waarna hij de overstap naar het hoge noorden maakte om voor SC Cambuur te gaan spelen. Hij kent het profmilieu op jonge leeftijd al als de beste. "Daarom was ik zo verrast bij Kozakken Boys. Bij deze club is alles tot in detail goed geregeld. Ook als je zoals ik uit het betaald voetbal kom, heb je hier in Werkendam helemaal niets te klagen. Het enige grote verschil zijn de trainingstijden. Ik was gewend overdag te trainen. Nu ben ik drie avonden actief op De Zwaaier. Dat was wel even wennen, maar nu ik dit ritme gevonden heb, is het normaal."

De voormalig prof compenseert het gemis aan trainingen door regelmatig ook voor zichzelf te trainen. Conraad koos voor Kozakken Boys na een aantal goede gesprekken met technisch directeur Kees Spaan en trainer Rick Adjei. "Ik verbaasde mij over wat de trainer allemaal van mij wist. Hij kende al mijn sterke maar ook mindere punten. Na tien weken hier actief te zijn krijgt het team nu echt vorm. Dat bleek wel tegen Noordwijk toen wij in delen van de wedstrijd echt heel goed speelden."

Royston Drenthe
Een bijzonder moment was voor Tyrone Conraad toen hij zijn neef Royston Drenthe kon overhalen ook naar De Zwaaier te komen. "Ik heb hem verteld hoe het hier gaat en hij is gekomen. Royston voegt natuurlijk wel wat toe. Jammer dat hij nu, door een spierblessure, vier tot acht weken moet revalideren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het met hem goed gaat komen."

Conraad geniet bij Kozakken Boys, maar hoopt dat de deur voor een nieuwe stap naar het betaalde voetbal op een kier blijft. "Ik heb het plezier in het spelletje weer helemaal terug. Kozakken Boys staat erom bekend dat het veel spelers naar het betaald voetbal heeft gebracht. Daarom komen de scouts vaak kijken. Dat is ook positief voor mij."

Grote onbekende
De tegenstander van zaterdag, Kon. HFC, is voor Tyrone Conraad opnieuw een grote onbekende. "Ik ken de tegenstanders niet. Gelukkig worden wij door de staf heel goed geïnformeerd. Wij staan nooit voor verrassingen."

De wedstrijd op 12 oktober tegen Jong Sparta heeft hij wel omcirkeld. "Leuk om terug te keren naar het stadion waar ik zo vaak heb gespeeld en waar ik nog veel mensen ken. Nu ga ik erheen om met Kozakken Boys de drie punten op te halen. Maar eerst dat potje tegen HFC, dat is nu het belangrijkste."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 9 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 9 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 17 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30