• Samuel Hartgers pakt hier en daar wel eens een gele kaart. 'Dat is de aard van het beestje.'
• Samuel Hartgers pakt hier en daar wel eens een gele kaart. 'Dat is de aard van het beestje.' Foto: Jan Noorlandt

Samuel Hartgers (Wilhelmina'26): 'Als we maar winnen, dan is het goed'

Nieuws 1.504 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Samuel Hartgers is de man in de punt van de aanval bij Wilhelmina'26. De spits heeft dit seizoen als target rond de twintig doelpunten.

Samuel Hartgers speelt al bijna zijn hele leven bij Wilhelmina'26 en woont op loopafstand van De Ebbe. "Het is dijkje op en dijkje af. Alleen in de jeugd heb ik een jaartje bij buurman NOAD'32 gespeeld, nadat ik hier ruzie kreeg met een vriend. Hij had mij een tik verkocht."

Na een jaar was Hartgers echter alweer terug op De Ebbe. De nu 25-jarige spits is een echte Wilhelmina-man. "Ik heb ook niet echt de ambitie om bij een andere club te gaan voetballen. Ik ben hier kind aan huis en ken iedereen. Wat mij hier echt aanspreekt is het wij-gevoel. Het is net een soort familie. Dat beamen ook altijd de nieuwe spelers, die hier komen. Je wordt hier warm onthaald en iedereen hoort er bij. Ik zou hier zeker niet voor een paar tientjes weg gaan. Daarnaast is Wilhelmina'26 een club, die houdt van doorpakken. Een harde club, waar de fysieke strijd voorop staat. Ook dat spreekt mij aan. Er zijn dan ook niet veel ploegen die graag naar De Ebbe komen. Alles wat ik wil in het voetballen, dat is hier."

Slecht tegen mijn verlies
In de jeugd bij Wilhelmina'26 was Samuel Hartgers al een veel scorende spits. Hij debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal en scoorde meteen. De punt van de aanval is voor hem de ideale positie. Ook voetballend levert de fanatieke Hartgers altijd zijn bijdrage. Hij is er niet vies van arbeid te leveren.

Hongerig naar doelpunten is hij altijd. "Je wilt als spits altijd goals maken, maar net als tegen Roda Boys, als ik dan een actie maak en de assist geef voor de 1-0, dan kan ik daar ook van genieten. Het is niet zo dat ik koste wat het kost zelf moet scoren. Als ik niet gescoord heb, ben ik ook zeker niet chagrijnig. Dat heb ik totaal niet. Als we maar winnen, dan is het goed voor mij. Fanatiek ben ik wel. Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. Als ik dan chagrijnig word, ga ik er wel eens te hard in. Ik pak hier en daar dan ook wel een gele kaart. Daar moet ik wat slimmer in worden, maar ja, het is een beetje de aard van het beestje", grinnikt Hartgers, die het afgelopen seizoen zeventien keer scoorde.

Dit seizoen wil hij de twintig goals aantikken.

Geen medelijden
Wilhelmina'26 maakt bijna elk jaar een stapje in de tweede klasse. Het afgelopen seizoen eindigden de Wijk en Aalburgers als zesde. Wat Samuel Hartgers is bijgebleven, is dat Wilhelmina'26 buur NOAD'32 het laatste zetje gaf voor de degradatie. "In derby's moet je nooit medelijden hebben. Iemand had hier ook een degradatiespook op het dak gezet. Dat was wel grappig."

Bijgesteld
Dit seizoen zijn de ambities weer iets omhoog bijgesteld. "We kunnen voor de prijzen gaan, voor een periode", is de overtuiging van Samuel Hartgers, die met Wilhelmina'26 al de Altena Cup won. Aan het toernooi deden bijna alle clubs uit de nieuwe gemeente Altena mee.

"Dat was een mooi affiche, maar het mag geen voorbode zijn om te denken dat we de beste zijn. We zijn in de breedte sterker geworden met de nieuwelingen. Op elke positie hebben we nu goede kwaliteiten. Aan inzet zal het niet ontbreken en ik verwacht dat het een mooi seizoen wordt en dat we voor de prijzen kunnen gaan", is de overtuiging van Samuel Hartgers. 

Junatowski
Hartgers zal ook moeten blijven knokken voor zijn plek, nadat de van Hedel gekomen spits Lukasz Junatowski erbij is gekomen.

"Ik zal het moeten blijven laten zien, maar daar heb ik geen moeite mee. Je kan niet op je luie reet gaan zitten. Ik moet het ook van mijn drive hebben. Als je er in gelooft, kan je het bereiken", besluit Samuel Hartgers.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app