• Beeld uit één van de confrontaties tussen Herovina en SVS'65 van vorig seizoen.
• Beeld uit één van de confrontaties tussen Herovina en SVS'65 van vorig seizoen. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Topper tussen Herovina en SVS’65

Nieuws Voorbeschouwingen 934 keer gelezen

REGIO LEERDAM • De streekderby tussen Herovina en SVS'65 is zaterdag in Herwijnen een topper in de vierde klasse tussen twee nog ongeslagen ploegen. Herovina won als enige club in deze klasse al twee keer en staat nog zonder tegengoals ongeslagen alleen bovenaan. SVS'65 behoort met vier punten op de tweede plaats tot de directe achtervolgers.

SVS'65 heeft door de terugkeer van de eigen topscorer Willem Looijen en ook door de komst van de andere routiniers Marvin Westerduin en Levi Slob een enorme kwaliteitsinjectie gehad. De Spijkse ploeg wordt dan ook tot de kanshebbers gerekend. Herovina heeft in aanvoerder Kevin Steenbruggen al jarenlang ook een productieve spits en eindigde vorig seizoen als vierde, maar struikelde toen duidelijk in de promotienacompetitie. In de vorige competitie wonnen Herovina en SVS'65 tegen elkaar allebei hun thuismatch. Ook nu mag zaterdag in Herwijnen op een spannende wedstrijd worden gerekend.

LRC-Montfoort SV'19
LRC ontvangt zaterdag in de eerste klasse Montfoort SV'19, dat een recente fusie is van zaterdagclub Montfoort en zondagclub MSV'19. Met twee knappe zeges heeft LRC een verrassend goede competitiestart. Montfoort is op de vierde plaats met vier punten uit twee duels echter ook nog ongeslagen en vooral de zege in Heerjansdam was knap. LRC behoort nu met titelfavoriet Kloetinge en Nieuw Lekkerland tot de drie koplopers en zal dit zaterdag in Leerdam door winst op Montfoort graag minstens zo willen houden.

WNC-GRC 14
WNC en GRC 14 zijn de competitie allebei erg wisselvallig begonnen. WNC startte met winst en verloor de tweede wedstrijd; GRC 14 deed het net andersom met aan goals geen gebrek. Vorig seizoen verloor WNC beide keren met 3-1 van GRC 14. In Waardenburg is de thuisclub dus gewaarschuwd. Na de teleurstellende thuisnederlaag tegen Nieuw Lekkerland is een snel herstel voor WNC geboden, maar dat wordt tegen GRC 14 zeker geen sinecure.

Wieldrecht-Heukelum
Heukelum gaat zaterdag voor de tweede week op rij naar Dordrecht. Ditmaal is Wieldrecht de tegenstander. Die Dordtse club werd vorig seizoen kampioen in de derde klasse en debuteert prima in de tweede klasse, want Wieldrecht is met al vier punten nog ongeslagen. Na de late remise uit bij EBOH zal Heukelum zaterdag met een tweede gelijkspel dan ook best tevreden mogen zijn.

BZC'14-Vuren
Vuren gaat zaterdag per pont de Waal over voor een bezoek aan de nieuwe fusieclub BZC'14. Het debuut van BZC'14 in de derde klasse is met al twee zeges prima. Vuren leed juist twee nipte nederlagen en heeft de eerste punten inmiddels dringend nodig. Of dat in de Bommelerwaard tegen BZC'14 ook gaat lukken, moet nog blijken.

Haaften-SV Capelle
Haaften en SV Capelle hebben in de derde klasse allebei nog pas één winstpunt en wachten dus nog op de eerste overwinning. Vorig seizoen won Haaften knap twee keer van deze sterke Brabantse opponent. Dat garandeert zaterdag in Haaften echter zeker nog geen nieuw succes.

BLC-MVV'58
MVV'58 voetbalt in Den Bosch tegen BLC, één van de drie koplopers in de derde klasse met de maximale buit van zes punten. De flink versterkte Bossche ploeg zal voor debutant MVV'58 een lastige tegenstander worden. Met een tweede gelijkspel mag MVV'58 zaterdag uit bij BLC tevreden zijn.

HSSC'61-Voorwaarts
HSSC'61 is in de Utrechtse derde klasse met vier punten uit twee duels nog ongeslagen. In Hei- en Boeicop moet zaterdag van de nog puntloze debutant Voorwaarts uit Utrecht kunnen worden gewonnen. Al is beter Heicops spel dan vorige week in Maarssenbroek dan wel nodig.

Hercules-SC Everstein
SC Everstein speelt in Utrecht tegen Hercules, dat met twee zeges en zonder tegengoals tot de vier ongeslagen koplopers in deze derde klasse behoort. Daarom mag middenmoter SC Everstein in dit lastige uitduel tegen Hercules met een eerste gelijkspel al content zijn.

Asperen-Rhelico
Asperen en Rhelico hebben zaterdag om drie uur in Asperen een derby in de vierde klasse. Beide clubs verloren nog niet, al scheelde dat voor Asperen vorige week in Noordeloos erg weinig. Met vier punten uit twee wedstrijden en het thuisvoordeel start Asperen op het eigen kunstgras als favoriet. Rhelico zal uit de gunstige competitiestart met een gelijkspel tegen Peursum en de goede bekercampagne echter zeker moed hebben geput.

Kerkwijk-ASH
ASH had vorig weekend vrij en speelt nu in Kerkwijk al de tweede uitmatch in de vierde klasse. Met vier punten heeft het nog ongeslagen Kerkwijk een verrassend goede competitiestart. Toch aast ASH in de Bommelerwaard zaterdag op de tweede competitiezege. Vorig seizoen lukte het ASH in Kerkwijk ook al om dit uitduel nipt te winnen.

SV Noordeloos-Leerdam Sport
Voor Leerdam Sport wordt de uitwedstrijd in Noordeloos zaterdag bepalend of de aansluiting met de bovenste regionen in de vierde klasse kan worden verstevigd. SV Noordeloos doet het evenwel prima, is nog ongeslagen en was vorige week zelfs al dichtbij de tweede kleine zege. Na de nuttige 2-1 winst op Beesd zal het Leerdam Sport dus nog niet gaan meevallen weer te winnen, want ook in de bekercampagne was SV Noordeloos met drie zeges al succesrijk.

Beesd-Lekvogels
Beesd en Lekvogels verloren al twee keer en wachten dus allebei nog op de eerste zege. Zaterdag in Beesd moet blijken welke club (of allebei?) nu van de nul af komt. Voor Beesd is thuis de eerste volle winst inmiddels tegen de gasten uit Lexmond dringend gewenst.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app