Logo regio-voetbal.nl
• Natanja de Haan.
• Natanja de Haan. (Richard van Hoek Fotografie)

Uitblinker Natanje de Haan wil overleven met De Alblas

  •   517 keer gelezen   Nieuws

OUD-ALBLAS • De pas 18-jarige aanvaller Natanja de Haan geldt als één van de schaarse lichtpuntjes bij een vooralsnog matig presterend De Alblas dat de komende weken cruciale duels wacht met Schoonhoven en VVAC.

"Beide duels zullen we moeten winnen om niet nog dieper in de problemen te raken", weet De Haan. "Zowel Schoonhoven als VVAC staat net boven ons op de ranglijst van 3C; het belang is dus duidelijk. De ernst van de situatie hopelijk ook. We zullen er vanaf komende zaterdag collectief moeten staan."

Maximale strijdlust
De gezamenlijke wil om het onderste uit de kan te halen ontbrak de laatste weken in het elftal van trainer John den Dunnen, en dat leidde tot een aantal pijnlijke verliespartijen en de huidige dertiende plaats op de ranglijst. "Vooral de 2-3 thuisnederlaag tegen Lekkerkerk, één van de concurrenten onderin, deed pijn", weet Natanja de Haan.

"Natuurlijk, we hebben een jonge ploeg die tijdens een wedstrijd fouten maakt of situaties niet goed inschat, maar het moet ook zo zijn dan iedereen honderd procent levert. Dat ontbrak er in sommige duels aan. Ik ga er vanuit dat het kwartje inmiddels bij iedereen gevallen is en de ernst van de situatie leidt tot het besef dat we alles moeten geven voor de punten. Voetbalkwaliteit is er genoeg in dit team. Als we die koppelen aan maximale strijdlust dan komt het helemaal goed met De Alblas. En krijgen we dat niet voor elkaar, dan is de kans groot dat we volgende seizoen in de vierde klasse voetballen... ."

Ideale coach
Curieus genoeg slaagt Natanja de Haan er al een paar maanden in zich aan de malaise te onttrekken. De kwikzilverachtige aanvaller dwingt wekelijks respect af met prima spel en doelpunten.

"Met mij persoonlijk gaat het inderdaad wel lekker", glimlacht de eerste jaars student Bouwkunde. "Vorig seizoen mocht ik debuteren in het eerste elftal en nu ben ik vaste basisspeler. Ik voel me prima, vrij in mijn hoofd. Heel anders dan vorig jaar toe ik rondom wedstrijden best last had van spanning en daardoor minder presteerde dan ik kon. Op één of andere manier is de druk er wat af en dat zie je aan mijn spel. Onze trainer John den Dunnen speelt daar ook een belangrijke rol in. Hij heeft me altijd zijn vertrouwen gegeven, ook in de periode waarin ik wat minder uit de verf kwam. Voor mij is hij de ideale coach. Rustig. Verstand van zaken. Prettig in de omgang en voorzien van een vracht aan ervaring uit zijn profloopbaan."

Niet bezig met vertrek
Gezien het feit dat Natanja de Haan er uitspringt bij De Alblas, lijkt een toekomstige stap omhoog bepaald geen utopische gedachte.

"Eerlijk gezegd houd ik me niet zo bezig met dat soort dingen", zegt de aanvaller. "Komt ook omdat ik het bij De Alblas prima naar mijn zin heb én mijn studie centraal stel. Hier op Souburgh speel ik met mijn vrienden samen, dat is ook heel wat waard en in ieder geval geen reden om deze club te verruilen tegen een vereniging die één of twee klassen hoger voetbalt. Bovendien zijn er in sportief opzicht genoeg zaken om me nu op te focussen. Het is enorm belangrijk dat De Alblas zich handhaaft in de derde klasse. Als dat gelukt is, heeft iedereen weer wat extra ervaring opgedaan en kunnen we komend seizoen met een prima team weer omhoog kijken. Want nogmaals: talent loopt hier voldoende rond."

Jan Timmer

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup