Logo regio-voetbal.nl
• Hans de Jong.
• Hans de Jong. (Foto: Wilhelmina'26)
Trainerscarrousel

Aanstaand Wilhelmina’26-trainer Hans de Jong: ‘Tijd om mijn ambitie te volgen’

  •   keer gelezen   Nieuws

WIJK EN AALBURG • Hans de Jong wordt volgend seizoen bij Wilhelmina'26 de opvolger van Marcel van Helmond. Hij maakt daarmee de stap van een middenmoter in de derde klasse, naar een subtopper in de tweede klasse.


De Jong's trainersloopbaan neemt na drie seizoenen een flinke vlucht. Hij startte zijn carrière als hoofdtrainer bij Brakel. In zijn eerste seizoen loodste hij de dorpsclub in de vierde klasse naar een zevende plaats, na een seizoen eerder puntloos te zijn geëindigd. Een jaar later schreef Brakel geschiedenis, door via de nacompetitie promotie veilig te stellen.

De 34-jarige trainer van BZC'14 startte dit seizoen in de derde klasse D. Tot dusver gaat het daarin met ups en downs, met een negende plaats tot gevolg.

Stapsgewijs groeien
Het contact tussen De Jong en Wilhelmina'26 was er overigens al langer, vertelt hij zelf: "Ik ben twee jaar geleden benaderd toen Johan van der Werff wegging. Daarna hebben we nog normaal contact gehouden, maar verder niets meer serieus gehoord. Ik ben de club wel altijd blijven volgen. Een dag nadat bekend werd dat Van Helmond weg zou gaan, hebben ze opnieuw contact met me opgenomen. Daarna hebben we twee leuke gesprekken gevoerd. Ze hadden zich in me verdiept, wisten heel veel over mij - ook als voetballer - en dat voelde gelijk goed. Deze stap ligt in de lijn van mijn ambitie om stapsgewijs te groeien."

Waardering en vertrouwen
Dat juist de nog jeugdige De Jong volgend seizoen de leiding krijgt over een tweedeklasser, is gezien de uitpuilende trainersmarkt opvallend te noemen, vindt ook De Jong: "Veel trainers die nu vrijkomen zijn gerenommeerde namen. Dat Wilhelmina'26 dan toch bij mij uitkomt is wel een blijk van waardering en vertrouwen. Ik ben er dankbaar voor dat ze mij de kans geven om me verder te ontwikkelen. Het is een gezellige, stabiele vereniging, al zal ik Brakel en BZC'14 niet vergeten. Ik heb daar veel positieve reacties gehad, da's een goed teken. Ook de spelers gunnen het me. Ze waren blij voor me en zagen dat die stap er ook een keer aan zat te komen, omdat ik ambitieus en veeleisend ben. Nu die kans komt, is het tijd om mijn ambitie te volgen."

Spiegel
Fysiek-/assistent-trainer Peter Pannekoek volgt in het kielzog van de oud-speler van onder meer Stedoco, Roda Boys en Nivo Sparta. Dat was een belangrijke voorwaarde voor De Jong: "Peter is een vakman. Hij zorgt dat jongens conditioneel fit zijn, maar hij vertelt me ook de waarheid en houdt me een spiegel voor. We werken nu vier jaar samen en zijn op elkaar ingespeeld. Dat voelt vertrouwd."

Door de voordeur weg
Nu de overstap officieel bekend is gemaakt, ligt de focus voor De Jong weer op BZC'14. De fusieclub leed de voorbije weken veel puntenverlies. Toch maakt De Jong zich niet druk: "We moeten nu nog even aan de bak, maar de kwaliteiten zijn er. Ik wil met opgeheven hoofd door de voordeur vertrekken. Dat weet iedereen die mij kent."

Martin van Hemert
Freelance-redacteur Regio-Voetbal
Volg @Martini93 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup