Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners
update

Richard van Gils opvolger Philip den Haan bij Schelluinen

28 dec, 18:06 Nieuws Trainerscarrousel 2.348 keer gelezen

SCHELLUINEN • Schelluinen heeft de opvolger van Philip den Haan gevonden in de persoon van Richard van Gils, de huidige hoofdtrainer van zondagderdeklasser Oosterhout.

Van Gils was eerder trainer van onder meer Unitas-zaterdag en Altena.

Op Scalune wordt Menno Beusekamp zijn assistent, een rol die Beusekamp nu nog vervult bij het Dordtse Oranje Wit.

Zaterdagvoetbal
Richard van Gils (46) speelde maar liefst 350 wedstrijden in het betaald voetbal bij achtereenvolgens RBC Roosendaal, FC Eindhoven en Helmond Sport. Hij bouwde af in Gorinchem bij Unitas-zondag.

Via Cees Lagendijk rolde hij in het trainersvak. "Bij SteDoCo 2 deed ik ervaring op en via de zaterdagtak van Unitas en Altena raakte ik toch wel verslingerd aan het zaterdagvoetbal. Het uitstapje naar de zondag bij Oosterhout was prima. Maar helaas vallen dit tweede seizoen de resultaten tegen en werd mijn contract niet verlengd."

Ambities
De gewezen linkermiddenvelder belde zijn voormalige werkgever Henk de Jong op, tegenwoordig leider op sportpark Scalune. "Na twee gesprekken waren we er snel uit. Mijn hunkering naar de zaterdag, met veel meer beleving en entourage, gaf de doorslag. Dit seizoen vallen de resultaten van mijn nieuwe club tegen, ze staan in ieder geval niet waar ze horen te staan. Schelluinen houdt bepaalde ambities en dat is meedoen om de prijzen. De club heeft een mooi complex. De komende tijd ga ik op mijn vrije zaterdag eerst de huidige selectie bekijken en daarna bezien we waar en of we versterkingen kunnen gebruiken. Daar is ook een rol weggelegd voor de jonge en vooral ambitieuze Menno Beusekamp. Hij staat dichtbij de spelers. We gaan een mooie combinatie vormen."

Hernia
De huidige assistent van Faysal Kadi Wahabi bij het Dordtse Oranje Wit stapt over naar Scalune. "Tot mijn 23e heb ik bij GJS gespeeld, na twee seizoenen SVW stapte ik over naar Heukelum. Ik kreeg daar het voetbalplezier weer terug, maar werd getroffen door een vervelende hernia. Van de toenmalige trainer Marco Verbeek mocht ik in zijn keuken kijken en dat beviel goed", weet de inmiddels 28-jarige Beusekamp.

Met TC3 al op zak assisteert hij sinds augustus zijn SVW-trainer Feisal Kadi Wahabi. "Maar de reisafstand breekt mij toch op. Ik had al een paar jaar contact met Leon de Bruijn en Robert Golverdingen, de voetbaltechnische mensen van Schelluinen, en ook enkele spelers ken ik goed. Ik wil in mijzelf investeren. In augustus ga ik de cursus TC2 doen, om op termijn op eigen benen te kunnen staan. Ik houd van een biertje na afloop, maar uit ervaring weet ik dat 'ie lekkerder smaakt met drie punten op zak. We gaan eerst proberen van Schelluinen een stabiele derdeklasser te maken en misschien wel meer."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie