Afbeelding
Ab Donker Fotografie
update

Tricht breekt per direct met Marcel van Steenis

13 feb 2020, 21:55 Nieuws Trainerscarrousel 3.831 keer gelezen

TRICHT • Voetbalvereniging Tricht heeft woensdag in goed overleg per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Marcel van Steenis. Jeroen Brouwer, trainer van de JO19, maakt het seizoen bij de hekkensluiter in 2F af.

Na de 7-0 nederlaag die Tricht afgelopen weekend leed op bezoek bij Woudrichem, werd tijdens de wedstrijdnabespreking op dinsdagavond bekend dat de spelersgroep de voorkeur geeft aan een nieuw gezicht voor de groep als laatste redmiddel dit seizoen. Van Steenis, van wie al bekend was dat hij volgend seizoen aan de slag zou gaan bij HSSC'61, trok daar zijn conclusies uit en nam na de dinsdagavondtraining afscheid van de A-selectie.

Flink wat mutaties
"Je weet dat zulke dingen kunnen gebeuren als de resultaten tegenvallen en je onderaan staat", zegt Van Steenis daar donderdag over. "De afgelopen seizoenen hebben er binnen Tricht flink wat mutaties plaats gevonden en we hebben vorig jaar laten zien dat we ook met een flink verjongde selectie resultaten konden behalen. Dit seizoen begon nog goed, maar na de winterstop hebben we nog geen punt gepakt. Woudrichem vorige week was een dieptepunt, maar tegen Altena (2-1 nederlaag) verliezen we schlemielig in blessuretijd en tegen Heukelum (3-0 nederlaag) verzilveren we onze kansen niet en maken we onbenullige fouten met een verliespartij als gevolg. Vallen zulke wedstrijden de andere kant op, kom je in een heel andere situatie terecht."

Alles aan gedaan
Voor Van Steenis, in 2017 de opvolger van Marco Verbeek, komt er bij Tricht een eind aan 3,5 jaar hoofdtrainerschap. "Als hoofdtrainer ben je verantwoordelijk en uiteindelijk ben ook ik teleurgesteld in dit seizoen. Ik kan desondanks wel zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om het maximale uit deze spelersgroep te halen en ik gun de club/groep ook het beste. De komende maanden ga ik mij verder richten op de jeugdscouting bij FC Den Bosch en me alvast meer verdiepen in mijn nieuwe club, HSSC'61", aldus Van Steenis.

Reactie Tricht
"Helaas bleken de ambities en verwachtingen voor dit seizoen met Van Steenis aan het roer niet haalbaar", meldt Tricht-voorzitter John van Riemsdijk. "Afgelopen seizoen wist het eerste elftal, na een moeizaam begin, knap op eigen kracht klassebehoud te bewerkstelligen. Dit seizoen heeft de zeer jeugdige selectie, mede door blessures en schorsingen, het bijzonder lastig in competitie. Waar het de verwachting was om dit seizoen een stapje in ontwikkeling voorwaarts te maken, hebben de spelers onder leiding van Van Steenis het nog niet kunnen waarmaken. De start was veelbelovend, maar na enkele goede wedstrijden zonder het gewenste resultaat voeren mindere wedstrijden de boventoon en blijven de broodnodige punten achterwege."

Leendert Kamsteeg

Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app