Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Lloyd Hobo met Herovina op koers

  •   728 keer gelezen   Nieuws

HERWIJNEN – In de 4e klasse D hijgt Herovina koploper Asperen in de nek. De achterstand bedraagt slechts drie punten en Herovina heeft een wedstrijd minder gespeeld. Direct na de carnavalsvakantie wacht de onderlinge clash.

Voor aanvang van dit seizoen had voorstopper Lloyd Hobo twee doelen: na langdurig blessureleed zelf zoveel mogelijk aan spelen toe komen en met zijn ploeg voor de titel gaan. Dat gaat tot nu toe alleraardigst. Hobo speelde tot nu toe iedere wedstrijd en Herovina is dus nog volop in de strijd om het kampioenschap.

Hobo denkt nog af en toe wel even terug aan de eerdere wedstrijd dit seizoen in Asperen. Na een 1-2 voorsprong verloor Herovina laat nog met 3-2. "Zonde, want als we die hadden gewonnen, hadden we nu de eerste periodetitel gehad", zegt Hobo, die met zijn ploeg die prijs aan Asperen moest laten. "Maar verder was de eerste seizoenshelft in principe gewoon goed."

Na de rust van de winterstop moest Hobo weer even op gang komen. "Dan merk je wel dat je er vorig seizoen een tijdje uit hebt gelegen. De benen waren zwaar toen we weer begonnen te trainen. Maar na het trainingskamp en wat oefenpotjes was dat weg."

Stijgende lijn
Herovina begon direct met de topper tegen Noordeloos en won met overtuigende cijfers: 3-0. "Zij speelden met veel man achter de bal", zag Hobo. "Dat had ik van de nummer drie niet direct verwacht, maar je ziet het vaker in deze klasse. Daar moeten we mee omgaan en dat gaat steeds beter. We kiezen minder snel voor de lange bal, maar proberen van achteruit op te bouwen. Daar zit echt een stijgende lijn in. Dat zal ook moeten, want als je bovenin meedraait, kiezen veel tegenstanders voor een behoudende tactiek."

Als centrale verdediger voelt Hobo zich op zijn plek. "Dat is echt mijn positie. Ik vind het heerlijk: duels aangaan en je mannetje uitschakelen. Dat is mijn kracht. En het voetbalt dan wel fijn met een ervaren jongen als Wouter Schram naast je."

Hoewel de topper tegen Asperen nu al lonkt, is Hobo op zijn hoede. "In het verleden lieten we tegen de op papier mindere ploegen wel eens punten liggen. Dat mag ons niet gebeuren als we kampioen willen worden."

Maarten van Hoogevest

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup