• Aanvaller Eddy Wijtvliet is terug van een blessure.
• Aanvaller Eddy Wijtvliet is terug van een blessure. Foto: Jan Noorlandt

Eddy Wijtvliet weet dat titel voor Altena nog lang niet binnen is: 'We moeten niet te laks worden'

4 mrt, 12:00 Nieuws 1.048 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Een paar weken geleden dook de naam Eddy Wijtvliet weer op bij Altena. De rechteraanvaller kwam terug van een spierblessure.

Eddy Wijtvliet zit er monter bij. Hij is weer fit na een langdurige spierblessure. "Het gebeurde in een oefenwedstrijd. Ik kreeg een bal aangespeeld en wilde open draaien. Uit het niets scheurde een spier in mijn lies. Ik heb er tweeënhalve maand mee aan de kant gezeten", aldus de snelle 22-jarige aanvaller.

Wijtvliet sloot op het juiste moment weer aan bij de groep. Altena toonde de afgelopen weken daadkracht en bond de directe concurrenten in de kop van de tweede klasse VVGZ en EBOH aan de zegekar, pakte de tweede periodetitel en nestelde zich alleen op kop van de ranglijst.

"Tegen VVGZ en EBOH waren lastige wedstrijden. We hebben die op karakter gewonnen. Dat we het zo goed doen heeft volgens mij te maken met hoe we met elkaar omgaan. We zijn bereid een extra stap te zetten voor elkaar en we zijn een hecht team. Iedereen haalt het uiterste uit zichzelf."

Aanpassen
Eddy Wijtvliet begon met voetballen bij Dussense Boys. Na een verhuizing voetbalde hij een jaar in Spanje. Bij terugkomst meldde hij zich bij Kozakken Boys. Zijn volgende tussenstation was Sleeuwijk en hij streek vervolgens neer bij Altena.

"In het begin moest ik me even aanpassen aan het hogere niveau. Nu is het alweer mijn vierde seizoen en ik voel me hier thuis. Het is een fijne en gezellige groep", stelt Wijtvliet, die op de hele rechterflank uit de voeten kan. Als belangrijkste wapen heeft hij zijn snelheid. Verder is hij sterk aan de bal.

Gretig
"Soms ben ik iets te gretig. Daar moet ik wel voor oppassen. Vroeger liep ik nog wel eens tegen een kaart aan, maar dat gaat nu gelukkig beter", aldus de speler van Altena.

Het afgelopen seizoen moest Altena de promotiestrijd nog staken na het vuurwerkincident bij NSVV in de nacompetitie. Altena wilde de wedstrijd niet meer spelen in Numansdorp. De KNVB wilde de Nieuwendijkers, die geen enkele blaam troffen, niet tegemoet komen. Eddy Wijtvliet staat nog steeds achter het door de ploeg genomen besluit. "We hebben het als team en vereniging beslist, ook naar keeper Rob de Groot toe. Wat we toen hebben gedaan, daar sta ik nog steeds achter. Het was wel zonde, het liefst wil je natuurlijk spelen voor promotie."

Koppositie
"Alles pakt nu voor ons goed uit", laat Eddy Wijtvliet nog even zijn gedachten gaan over de komende weken voor Altena. De Nieuwendijkers moeten de koppositie zien vast te houden en zitten nu in de positie van opgejaagd wild. Kortom, ze moeten uit de klauwen blijven van de achtervolgers.

"Het is een pittig programma met Pelikaan, Roda Boys en Wilhelmina'26. "We gaan het niet makkelijk krijgen. We moeten die potjes wel winnen. Je moet natuurlijk altijd hopen en het zou prachtig zijn als het lukt en we kampioen worden."

Wijtvliet kijkt in de glazen bol. "Het zijn geen slechte teams die onder ons staan en iedereen kan nog punten morsen. Het is maar net hoe het loopt en EBOH is een goede ploeg, evenals VVGZ. We hebben de periodetitel al binnen, dat kan een gevaar zijn. Maar ik hoop dat we de goede reeks waarmee we bezig zijn, voort kunnen zetten. We zijn er op gefocust om door te gaan, waar we mee bezig zijn. In ons achterhoofd hebben we toch dat we stiekem voor het kampioenschap willen gaan. We moeten waken er niet te makkelijk over te denken en we moeten niet te laks worden en niet denken: 'We zijn nu zo goed bezig, dat doen we wel even'. Dat gevaar is er altijd, maar het gevaar dat we nog inzakken, zie ik hier op dit moment niet."

Titel
Het zou natuurlijk prachtig zijn om het 75-jarig bestaan van Altena te bekronen met de titel, beaamt hij. "Als je het aan de jongens vraagt, dan wil iedereen er ook voor gaan. Honderd procent."

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie