Logo regio-voetbal.nl
• Jonathan Werrie in actie voor SV Lopik.
• Jonathan Werrie in actie voor SV Lopik. (Foto: John Wijntjes)

Jonathan Werrie (SV Lopik): 'Laat ik in Montfoort eerst maar eens een basisplaats veroveren'

  •   521 keer gelezen   Nieuws

LOPIK • Jonathan Werrie komt volgend seizoen uit voor zaterdageersteklasser Montfoort SV'19. De verdediger van SV Lopik, dat twee klassen lager speelt, is benieuwd hoe hij presteert op een hoger niveau.

Weggaan bij SV Lopik was tot voor kort onbespreekbaar voor de 24-jarige Jonathan Werrie, die acht jaar lang trainde onder de hoede van zijn dorpsgenoot Bertus van Schaik. Het aanstaande vertrek van zijn trainer naar NiTa uit Ter Aar was voor Werrie een reden om ook eens rond te kijken. Belangstelling voor de talentvolle Lopikenaar, die op veel posities uit de voeten kan, is er altijd geweest.

,,Als jeugdspeler ben ik gescout door de KNVB en FC Utrecht, maar daar is nooit wat uitgekomen," vertelt Jonathan Werrie schouderophalend. ,,Op mijn zeventiende maakte ik met Bas Landman de overstap naar de senioren, toen Bertus van Schaik, die ons bij de A-junioren al trainde, doorschoof naar de A-selectie. Sindsdien speel ik onafgebroken in de hoofdmacht. Zowel in mijn privéleven als op sportief gebied ging ik uitdagingen min of meer uit de weg. Ik woon nog thuis en heb het prima naar mijn zin. Bij Lopik is het ook prachtig om te vertoeven. Ik speel mijn wedstrijdje en vermaak me daarna in de kantine. Als een wedstrijd afgelast wordt, zit ik daar niet mee, als de derde helft maar doorgaat."

Knop om
Op het moment dat Jonathan Werrie in zijn outfit de groene grasmat betreedt, gaat er een knop om. Met honderd procent inzet wil hij met zijn teamgenoten elke wedstrijd winnen.

,,Ik heb de opmars vanuit de kelder van het zaterdagvoetbal naar de tweede klasse meegemaakt," vervolgt de monteur van zonnepanelen. ,,Van veel wedstrijden kan ik me niet alles meer herinneren, maar de duels in de nacompetitie en de finalewedstrijd in Zunderdorp tegen HBOK kan ik me nog goed heugen. Ik maakte de eerste en vierde Lopikse treffer in het met 4-3 gewonnen promotieduel."

"In de tweede klasse hadden we het als team zwaar. In de eerste helft van de competitie verrasten we onze tegenstanders nog met een blok van drie verdedigers en opkomende backs. Dat systeem was snel bekend en mede door blessures van spelbepalende spelers degradeerde we weer na een jaar. Ik denk dat we als derdeklasser voor een dorpsclub op onze plaats zijn."

Verdedigende middenvelder
Toen de fusieclub Montfoort SV'19 belangstelling toonde, hapte Jonathan Werrie toe.

,,Ik ben nu 24 jaar en als ik wil ervaren wat ik kan op een hoger niveau, dan moet ik het nu doen," aldus een dit keer zelfverzekerde Werrie. ,,Ik ben gehaald als verdedigende middenvelder, maar onder Bertus van Schaik heb ik op alle posities, behalve als doelman, gespeeld. Eerst wil ik dit seizoen bij Lopik netjes afmaken en dan komt Montfoort in beeld. Of dat niveau mijn eindstation is, weet ik niet. Laat ik in Montfoort eerst maar een basisplaats veroveren, dan zien we wel weer verder."

Wim Kroone

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup