• Mo Nikbakht.
• Mo Nikbakht. Foto: Marco Oomen

Mo Nikbakht over zijn keuze voor Roda Boys: 'Het is een ploeg die graag goed voetbal speelt en hogerop wil'

Algemeen 1.947 keer gelezen

AALST/ZALTBOMMEL • Mo Nikbakht komt volgend seizoen, na drie seizoenen Nivo Sparta, uit voor Roda Boys/Bommelerwaard. De inwoner van Rosmalen is zelfstandig ondernemer en bezorgt pakketten in opdracht van PostNL en DHL.

Het is momenteel een topperiode in die branche. Nikbakht: "Het is alle dagen nóg drukker dan in de kerstperiode. Er zijn momenten dat ik voor een bepaalde rit twee keer moet laden. Iedereen is thuis en bestelt volop." Zijn ritten rijdt hij in Rosmalen, Engelen en een deel van St. Oedenrode.

Kappen en draaien
"Het voetbal ligt vanaf begin maart stil. Ik heb achter in de tuin een klein kunstgrasveldje. Daar kan ik nog wat kappen en draaien, een beetje de bal hooghouden en wat trucjes doen."

Mo Nikbakht werd in Dirksland op Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) geboren als kind van Iraanse immigranten. "Ik heb altijd gedacht dat Dirksland in Zeeland lag. Ik hoor nu van jou dat dit niet zo is. Ik ben dus geen Zeeuw."

Op zijn vierde verhuisde het gezin naar Den Bosch waar hij voor OSC'45 ging voetballen. Via TGG en OJC Rosmalen kwam hij in de opleiding van Willem II/RKC terecht. Een profloopbaan zat er niet in, zodat hij terugkeerde naar OJC Rosmalen. De vervolgstap naar Schijndel was geen succes omdat de ploeg kansloos degradeerde.

Hoogtepunt
Nikbakht rondde een Havo-opleiding af en studeerde af aan de Hogeschool in Utrecht. "Bij Achilles Veen kreeg ik het plezier terug wat ik in mijn Willem II-periode had. Daar was mijnheer Bastiaansen ook al mijn trainer."

Hoogtepunt in zijn Veen-periode was de wedstrijd tegen Ajax. In een met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen de Ajax-amateurs was de Rosmalenaar niet te stoppen en betrokken bij een aantal doelpunten.

Vanuit Veen maakte Nikbakht in 2017 de overstap naar Nivo Sparta. "Daar heb ik drie echt heel mooie jaren gehad, met de promotie naar de eerste klasse als hoogtepunt. Ik hoop dat de ontwikkeling rond het virus het toelaat dat ik bij Nivo Sparta, op welke manier dan ook, nog mooi kan afsluiten."

Geen onbekend terrein
Toen bij Nivo Sparta duidelijk werd dat de club de geldstroom richting het eerste elftal ging dichtdraaien, trok Nikbakht zijn plan. Hij sprak met veel zaterdagclubs en kwam uit bij Roda Boys. "Omdat die club het dichtst bij mijn woonplaats ligt en bovendien ken ik er veel spelers. Met Armand Selmani, Paul van den Elzen, Jelle Scholts, Rik van den Broek en Rick van Pinxteren heb ik nog in de jeugd bij OJC gespeeld. Voor mij is Aalst ook geen onbekend terrein. Met Nivo Sparta heb ik zes keer echt mooie wedstrijden tegen hen gespeeld. Het is een ploeg die graag goed voetbal speelt en hogerop wil. Vandaar mijn keuze voor Roda Boys. De nieuwe trainer, Jan van Grinsven, ken ik alleen van de verhalen. Ik weet dat hij Mr. FC Den Bosch is en daar lang onder de lat heeft gestaan."

Mutaties
Naast Mo Nikbakht komen ook Giel Goesten (WNC), Toby Tan (Achilles Veen) en Yannick Millenaar (Rood Wit W.) naar Aalst. De volgende spelers van Roda Boys kiezen voor een nieuwe uitdaging: Said Anouar (Oranje Wit), Andor van Andel (Sleeuwijk), Martijn Knoop (Almkerk), Martijn de Wildt (Nivo Sparta), Thom de Looijer (Jan van Arckel) en Rein Bastiaansen (Tricht).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 14 minuten geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 9 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 11 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 11 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 11 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 13 uur geleden