Afbeelding
ingezonden mededeling

Voetballen met compressiekleding voor een topprestatie!

23 mei, 08:05 Nieuws 595 keer gelezen

Bij voetballen trek je vaak sprintjes en maak je korte wendingen. De belasting op je voeten en benen is enorm. Wist je dat het dragen van sportcompressiekleding je extra kracht geeft en ervoor zorgt dat je blessures en verzuring tegengaat?

Sportcompressiekousen geven je extra ondersteuning en kracht tijdens het voetballen. De compressie zorgt voor meer power in je kuiten, geeft stabiliteit en verkort de herstelfase. Hierdoor hou jij het langer vol en kun je intensiever trainen. Bovendien verklein je de kans op een voetbalblessure zoals een verstuikte enkel, een verzwikte enkel of een knieblessure.

Een sportcompressiebroek draag je onder je voetbalbroek. Een compressiebroek geeft steun aan de hamstring en zorgt voor een betere doorbloeding en meer stabiliteit. Ook zorgt het voor minder spiertrillingen en schokken en dat maakt je krachtiger en de kans op spierschade of een blessure is aanzienlijk minder. Ook herstel je sneller na een training. Sprinten, afremmen, wenden en keren; alles gaat makkelijker. Ditzelfde kun je ook bereiken met sportcompressie Quad Sleeves.

De juiste compressiekleding zorgt voor meer uithoudingsvermogen en balcontrole. Zo ben je tijdens het voetballen je tegenstander een stap voor!

Wat doet de compressie in je compressiekleding precies?
Sportcompressiekleding zorgt voor een voortdurende toevoer van zuurstofrijk bloed naar je spieren en houden hierdoor je lichaam langer fit. Compressiekleding geeft je extra stabiliteit en een verbeterde bloedcirculatie en daardoor betere prestaties, meer comfort en een sneller herstel. Je hebt door het dragen van sportcompressiekleding (zoals compressiekousen, calf sleeves, quad sleeves, compressiebroeken en sportshirts) minder verzuring en dus minder kramp en pijn tijdens je training. Hierdoor kan je langer doorgaan en dus meer uit de training of wedstrijd halen. Er is ook speciale compressiekleding voor na het trainen; recovery kleding. Dit zorgt ervoor dat je sneller herstelt. Kan je weer snel verder met opbouwen :)

De voordelen van sportcompressie op een rij!

  • Optimale afvoer van afvalstoffen wat onder andere zorgt voor minder verzuring
  • Perfect te dragen ter behandeling van een blessure (denk aan hamstringblessures en liesblessures), maar ook net zo goed preventief te dragen
  • De compressie zorgt voor een sterke vermindering van schokken en spiertrillingen en de tegendruk houdt de spiermassa bij elkaar en dus krachtiger!
  • Sprinten, afremmen, wenden en keren gaat een stuk makkelijker
  • Een compressiebroek reguleert warmte en vocht
  • Compressie heeft invloed heeft op je uithoudingsvermogen

Wil jij ook betere prestaties halen en sneller herstellen? Op olfit.nl vind je alle informatie en kun je de allerbeste sportcompressiekleding aanschaffen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 21 uur geleden
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23
Logo
Afbeelding
Co van Iersel gestopt als leider van Sleeuwijk: ‘Het gevoel er niet meer bij te zijn, zal moeten slijten’ 29 sep, 18:00