Afbeelding
Foto: Jan Timmer

FC Perkouw heeft metamorfose ondergaan

Nieuws 1.323 keer gelezen

BERKENWOUDE • In niets zal FC Perkouw komend seizoen aan het voetbalelftal van afgelopen jaar doen denken. Dat team bungelde zielloos onderaan de derde klasse en was roemloos gedegradeerd als de corona-maatregelen niet voor ‘redding’ hadden gezorgd.

Nieuwe trainer Marc van der Zee gaat in augustus met een selectie aan de slag, die is versterkt met liefst acht nieuwe spelers: stuk voor stuk voetballers die het team sterker maken. 

“Onder hen diverse jongens met een Perkouw-verleden”, legt de van vv Lekkerkerk overgekomen coach uit. “Eelco van Viersen, Wouter Bonke, Ruben de Vries, Kevin Gutink, Gianni Wijting, Julian van Lith, Stef de Goede en mijn collega-trainer Maarten Adriaansens zijn nu teruggekeerd om met elkaar en hun overwegend jongere medespelers aan de slag te gaan."

Sturing
Dat doen ze volgens Van der Zee deels omdat ze als vrienden graag nog eens samen willen voetballen in een gemoedelijke omgeving. Want dat is FC Perkouw. "Maar vergis je niet, de drive om te winnen is bij iedereen nog volop aanwezig. Net als ik hebben ze een hekel aan verliezen. Als ik de selectie zo overzie dan zouden we wel eens een heel mooi en boeiend seizoen tegemoet kunnen gaan.”

Twee seizoenen geleden werd de dorpsclub onaangenaam verrast door het vertrek van een flinke groep sterkhouders. Het voorbije voetbaljaar werden de gevolgen duidelijk: met alleen jong talent red je het niet. “Met wat ervaren spelers erbij hebben de ‘jonkies’ meer sturing in het veld”, weet Van der Zee. “Daardoor gaan zij ook gemakkelijker voetballen.”

Overslaan
Eén van die nieuwe voetballers met de nodige ‘vlieguren’ is Wouter Bonke. Sterker nog: hij acteerde tot enkele seizoenen geleden nog op tweededivisieniveau bij GVVV in Veenendaal. Afgelopen jaar stond Bonke op de ledenlijst bij Kethel Spaland, waar zijn vrienden Eelco van Viersen en Ruben de Vries ook speelden, maar verder dan twee trainingen kwam hij niet.

“Ik woon in Utrecht en werk in Breda; het bleek in de praktijk niet haalbaar om dan ook nog eens in Schiedam te voetballen. Nu Eelco en Ruben zijn teruggekeerd naar hun vroegere club FC Perkouw is het allemaal iets beter voor me te behappen. Ik stel me beschikbaar voor de selectie en zal zo veel mogelijk aanwezig zijn, maar de trainer weet ook dat ik trainingen en wedstrijden zal moeten overslaan.”

Sterke ploeg
Ook Ruben de Vries vond via Kethel Spaland de weg naar FC Perkouw. “Ik heb het in Schiedam prima naar mijn zin gehad, maar het perspectief om weer met mijn vrienden te gaan voetballen bij mijn oude club was erg aanlokkelijk. Dat kon ik niet laten lopen”, glimlacht de scorende aanvallende middenvelder.

“Ik ben blij dat FC Perkouw ook komend seizoen in de derde klasse uitkomt. Deze onvoorziene handhaving is een ideaal scenario en een goede basis om te gaan bouwen aan iets moois. Ik denk dat we ons met deze selectie een eindklassering in de top-4 ten doel moeten stellen. Tegenstanders die het ‘oude Perkouw’ nog op het netvlies hebben staan, zullen straks wel even schrikken, ha ha! Er staat na de zomer gewoon een sterke ploeg.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app