•  De 19-jarige spelers Marc Rooken en Jeroen Hoppe geven de verjongde hoofdmacht mede kleur.
• De 19-jarige spelers Marc Rooken en Jeroen Hoppe geven de verjongde hoofdmacht mede kleur. Foto: Wijntjes Fotografie

Formidabele seizoensstart Cabauw

Nieuws 956 keer gelezen

CABAUW • Doorgaan in het bekertoernooi en winst in de eerste drie competitiewedstrijden is voor zaterdagvierdeklasser Cabauw ongekend. De 19-jarige spelers Marc Rooken en Jeroen Hoppe geven de verjongde hoofdmacht mede kleur.

Na de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal draaide Cabauw vorig seizoen anoniem mee in de competitie. Met de komst van de nieuwe trainer Herman Verrips, die van 1981 tot 1993 onder contract stond bij FC Utrecht, en de doorstroming van talentvolle jeugdspelers onderging Cabauw een metamorfose. De discipline is aangehaald en op verschillende posities is de dorpsclub versterkt. 

Doelman Rudy Beumkes maakt zijn comeback en is de enige dertiger in het team. Marc Rooken verhuisde op aandringen van Verrips van het hart van de verdediging naar de rechtsbackpositie en Jeroen Hoppe vond zijn plek op het middenveld.

Concurrentie
“Als tweedejaars B-junior maakte ik drie jaar geleden al de overstap naar het eerste elftal,” vertelt Rooken trots. “Vanaf de F’jes speel ik al bij Cabauw. Als opkomende back heb ik nu mijn plaats gevonden. In de voorbereiding is keihard getraind en op iedere positie is concurrentie. De sfeer in de ploeg is fantastisch.”

Jeroen Hoppe, die als middenvelder moet zorgen voor de eindpass om de aanvallers Nik Jongbloed, Ruud van Lint en Hugo Mudde in scoringspositie te brengen, knikt instemmend. “Vorig seizoen heb ik twee keer als invaller mogen proeven aan het niveau. Supertof, dat we zo gestart zijn. Dit had niemand verwacht. Iedereen wil deze reeks voortzetten.”

Leergierig
Herman Verrips, die onlangs gekozen is als rechtsback van het FC Utrecht Elftal Van De Halve Eeuw, ziet het wel zitten met de 20-koppige selectie. “Het zijn leergierige spelers, die wat voor elkaar over hebben. Ik denk dat we clubs als Bergambacht kunnen verrassen.”

Marc Rooken, die binnenkort zijn CIOS-opleiding afrondt, hoopt dat Cabauw zich in de top-5 kan nestelen. “Presteren staat nu voorop,” aldus Rooken. “Mijn taak is op snelheid opkomen en dan een voorzet op maat afleveren. Ik heb al een aantal assists op mijn naam staan. Mijn broer Frank zit ook bij de selectie en mijn vader is vlagger bij het eerste. Mijn voetbaltoekomst ligt echt bij Cabauw.”

Tweede thuis
Jeroen Hoppe, die ook al vanaf de F’jes actief is bij Cabauw, peinst er niet over om naar een andere - hoger spelende - club te vertrekken. “Het elftal draait goed. Onze spits Nik Jongbloed is momenteel geblesseerd, maar Ole van der Kroef is een prima vervanger. Cabauw is mijn tweede thuis. Mijn vader zit in het bestuur. Het is prettig vertoeven op ons sportpark. Het is jammer dat we vanwege de coronamaatregelen zonder publiek moeten spelen en dat we na afloop van de wedstrijden en van de trainingen niet kunnen blijven hangen. Maar daar komt wel weer een keer verandering in.”

Wim Kroone

Freelance-redaceur Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 8 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 8 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 12 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 14 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00