• De onthulling van het jubileumlogo van vv Drechtstreek.
• De onthulling van het jubileumlogo van vv Drechtstreek. Foto: Aangeleverd

VV Drechtstreek trapt feestjaar af met onthulling jubileumlogo

5 jul, 17:35 Nieuws 290 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op donderdag 1 juli bestond voetbalvereniging Drechtstreek precies 75 jaar. De club uit de Oostpolder in Papendrecht, die in 1946 opgericht werd als VV Aviolanda, stond daar het eerste weekend van haar jubileumjaar meteen uitvoerig bij stil.

De officiële aftrap van het feestjaar begon met de onthulling van het jubileumlogo. Hiervoor waren het oudste lid van de vereniging, Sjef Zantman (88) en het jongste lid, Sep van Overloop (4) uitgenodigd om samen met voorzitter Steven Wierckx het logo te onthullen. Vanwege de nog steeds geldende coronabeperkingen gebeurde dit in klein comité.

Sjef Zantman, tegenwoordig woonachtig in Dordrecht, was in zijn jongere jaren een manusje van alles binnen de vereniging. Zo beheerde hij onder meer samen met zijn vrouw Marie jarenlang de kantine van vv Aviolanda. Zijn mede onthuller Sep heeft afgelopen week zijn 10e training bij de mini pupillen gehad en heeft zijn voetbalcarrière nog voor de boeg.

De dag erna organiseerde de vereniging een jubileum mix-toernooi waar ruim 150 seniorenspelers onderling tot in de late uurtjes voetbalden en het speciale jubileumbier proefden. Op zaterdag was het vervolgens de beurt aan de jeugd; zij werden door de Jeugd Activiteiten Commissie van de club getrakteerd op een feestelijk opgezet programma met springkussens, freestyle-clinics, 3D-voetbal en een barbecue.

De jubileumcommissie heeft ook voor de rest van het jaar een feestelijk programma bedacht, dat na de zomerstop een vervolg zal krijgen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie