Logo regio-voetbal.nl
Foto: @SteDoCo

Voorbereidingen SteDoCo voor bekerwedstrijd tegen FC Utrecht lopen op schema

  •   keer gelezen   Nieuws

HOORNAAR • Er is hard gewerkt de afgelopen dagen aan de Groeneweg. Het complex van derdedivisionist SteDoCo is omgebouwd tot een compleet stadionnetje. En dat allemaal voor de Toto KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, dinsdagavond 26 oktober om 18.45 uur.

“We lijken er klaar voor te zijn”, aldus SteDoCo-voorzitter Jan den Hartog. “Direct na de loting zijn we gestart met de voorbereidingen. Als eerste hebben we het gemeentebestuur gebeld met de vraag of er een evenementenvergunning kon worden verleend. Burgemeester Segers was gelijk positief en wilde heel graag meewerken. Uiteraard onder de nodige voorwaarden, want veiligheid staat voorop.”

Noodtribunes
In goed overleg is bepaald dat er maximaal 2500 toeschouwers welkom zijn. “Niet alleen moet het beheersbaar zijn op ons eigen complex, maar ook de openbare ruimte in en om Hoornaar moet zo’n toestroom van veel publiek aankunnen. Inmiddels zijn er noodtribunes gebouwd en zijn er goede afspraken gemaakt met FC Utrecht. Er komen 400 fans uit Utrecht, die plaatsnemen in een eigen uitvak inclusief begeleiding door eigen stewards. De meeste supporters worden opgevangen bij La Place Meerkerk en vandaar met pendelbusjes naar Hoornaar gebracht.”

Sfeer
Den Hartog vertelt enthousiast verder: “Naast het uitvak komt er achter een doel een overdekte zittribune voor 260 man. Met kuipstoeltjes. Verder kunnen er dinsdagavond nog 750 toeschouwers op twee tribunes, aan weerszijden van onze hoofdtribune, staan. Onze jeugdleden krijgen een prominente plek bij de entree op het veld. Ook om voor de nodige sfeer te zorgen.”


Extra verlichting
Omdat de wedstrijd rechtstreeks wordt uitgezonden op ESPN moesten er voor de televisie-uitzending ook nog de nodige maatregelen worden getroffen. “We hebben de verlichting moeten verdubbelen naar 500 lux, die ook weer moet worden gevoed met extra aggregaten. Daarnaast is er tijdelijk een plateau gemaakt voor de cameramensen en ruimte gereserveerd voor de satellietwagen. Die staat op het parkeerterrein, waar ook een tent als tijdelijke kantine fungeert. Onze eigen kantine is volledig omgetoverd tot ontvangstruimte voor allerlei genodigden. Tot slot is er voor VIP’s en sponsors een tent op het trainingsveld gezet.”

Nog kaarten te koop
Een hele organisatie voor een kleine amateurvereniging als SteDoCo. “Wel een mooie reclame voor de club. Aan alle faciliteiten is gedacht. Sportief en voetbaltechnisch gezien zijn nu Frans Adelaar en zijn spelers aan zet.”

Er zijn nog kaarten te koop.

www.stedoco.nl

Kaartverkoop SteDoCo - FC Utrecht - SteDoCo

Theo Sprong,
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup