Logo regio-voetbal.nl
<p>• Finale SVW - Unitas (3-0).</p>

• Finale SVW - Unitas (3-0).

(Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)
Regio-Voetbal Toernooien

Opnieuw streep door Proxsys Cup: ‘Maatschappelijke en financiële risico’s zijn te groot’

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM/REGIO • Net als in 2020-2021 gaat het grote en populaire zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup ook in de winter van 2021-2022 vanwege de coronapandemie niet door. ‘Met pijn in ons hart hebben we moeten vaststellen dat de maatschappelijke en financiële risico’s te groot zijn’, meldt de organisatie.

De toernooi-organisatie hield al rekening met een aangepaste editie met vaste zitplaatsen, minder bezoekers en een coronacheck. 

‘Maar de huidige besluiten van de overheid in combinatie met nieuwe verzwaringen geven teveel onzekerheid op de uitvoerbaarheid en een verhoogd risico voor de vrijwilligers, spelers en bezoekers. We moeten rekening houden dat aanpassingen op het beleid vanuit de overheid invloed kunnen gaan hebben voor de deelnemende spelers en teams net voor of zelfs tijdens het toernooi. Hiermee zouden we wellicht tijdens ons toernooi deelnemers, vrijwilligers en bezoekers moeten uitsluiten, die enkele dagen ervoor nog welkom zouden zijn’.

‘De kans op besmettingen bij de grote hoeveelheid mensen die ook tijdens een (aangepaste) editie in de twee speelweken (1.000 spelers, een 50 tal vrijwilligers en 25.000 bezoekers) de zaal betreden, baart ons zorgen. De lokale impact hiervan hebben wij ook laten meewegen in onze beslissing’.

Financiële strop
Hoofdsponsor Proxsys, andere sponsors, leveranciers en gemeente Gorinchem hebben steun en flexibiliteit toegezegd.

‘Toch kunnen we hiermee niet alle scenario’s ondervangen en zal een afzegging enkele weken voor, of zelfs annuleringen tijdens het toernooi, zorgen voor een financiële strop waar we als stichting niet de financiële middelen voor hebben. We vinden als organisatie het voortbestaan op de lange termijn het belangrijkst en zijn dan ook tot dit lastige besluit om niet door te gaan gekomen’.  

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup