Afbeelding
Foto:
ingezonden mededeling

FC Barcelona’s 10 duurste transfers aller tijden

Nieuws 1.269 keer gelezen

We weten allemaal dat FC Barcelona niet kijkt op een miljoentje meer of minder, maar welke spelers kostten dan ook echt een bom geld? Wij zetten de 10 duurste transfers van FC Barcelona op een rijtje! Waaronder natuurlijk ook lokale voetbalheld: Frenkie de Jong

1) Neymar - €222 miljoen
Goed voor zo’n € 222 miljoen mocht Neymar in 2017 van FC Barcelona vertrekken naar PSG. Dit bedrag maakt hem tot de duurste voetballer aller tijden en spekte de kas van FC Barcelona. Tot op vandaag is dit nog steeds de duurste transfer die ooit gemaakt is.

2) Ousmane Dembélé - € 140 miljoen
Barcelona werd door Dortmund onder druk gezet in hun zoektocht naar een vervanger voor Neymar. Na net de grootste transfersom ooit te hebben ontvangen, voor Neymar werden ze gedwongen veel te betalen voor Ousmane Dembele, die eerst bij Rennes en daarna bij BVB veel potentie had laten zien.

Er werd een deal van 100 miljoen euro gesloten, met mogelijk nog 40 miljoen euro aan bonussen.

3) Phillipe Coutinho - € 135 miljoen
Nadat Ousmane Dembele er niet in slaagde om Neymar onmiddellijk te vervangen in zijn eerste zes maanden bij Barcelona, gooiden FC Barcelona opnieuw wat geld naar het probleem. In januari 2018 vertrok Phillipe Coutinho voor een bedrag van rond de € 135 miljoen van Liverpool naar FC Barcelona. Daarmee is hij direct de derde duurste speler in dit lijstje.

4) Antoine Griezmann - € 120 miljoen
Eind juni 2019 maakte Antoine Griezmann officieel zijn transfer van Atlético Madrid naar FC Barcelona bekend. Atlético Madrid kreeg hier € 120 miljoen voor, waarmee Griezmann in een klap de vierde duurste speler ooit werd.

5) Neymar - € 88 miljoen
Opnieuw Neymar, maar dan de jonge Neymar. In 2013 vertrok hij voor € 88 miljoen van Santos naar FC Barcelona. Hiermee was hij, op 19-jarige leeftijd, meteen de duurste speler die FC Barcelona ooit had aangeschaft. Een goeie investering achteraf gezien. In totaal scoorde Neymar 105 doelpunten en 76 assists in slechts 186 wedstrijden en een opmerkelijke winst met een verhuizing van 222 miljoen euro naar PSG.

6) Luis Suárez - € 81 miljoen
In 2014 vertrok Luis Suárez voor een bedrag van ongeveer € 81 miljoen van Liverpool naar FC Barcelona. Bij zijn aankomst in Barcelona maakte Luis Suarez meteen indruk en werd hij een vaste waarde in het team. Hij scoorde maar liefst 198 doelpunten in 283 wedstrijden en was hiermee direct een van de beste aankopen ooit door FC Barcelona.

7) Frenkie de Jong - € 75 miljoen
In januari 2019 maakte Frenkie de Jong zijn transfer van Ajax naar FC Barcelona bekend. Hier hadden ze € 75 miljoen voor over en Frenkie de Jong was meteen een van de meest belovende middenvelders in Europa. Hij heeft al laten zien dat hij zijn prijs waard is en zal in de toekomst nog veel moois laten zien bij Barcelona. Ook deze Nederlandse superster in actie zien? Boek dan nu tickets voor FC Barcelona.

8) Arthur Melo - € 72 miljoen
Arthur werd in 2018 voor circa € 72 miljoen aangeschaft van FC Barcelona door Juventus. Arthur is een jonge Braziliaanse middenvelder die veel belooft en al laten zien heeft dat hij de prijs waard is.

9) Zlatan Ibrahimovic - € 70 miljoen
In 2009 vertrok Zlatan Ibrahimovic voor ongeveer € 70 miljoen van FC Inter Milan naar FC Barcelona. Hij was hier een succesvolle aankoop en scoorde 21 doelpunten in 41 wedstrijden. Hij verhuisde vervolgens voor een bedrag van € 24 miljoen terug naar AC Milan.

10) Miralem Pjanic - € 60 miljoen
In 2020 vertrok Miralem Pjanic voor ongeveer € 60 miljoen van Juventus naar FC Barcelona. Pjanic is een Bosnische middenvelder en was al langere tijd een van de beste middenvelders in Europa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app