• Raymond Sponselee als trainer van SV Noordeloos.
• Raymond Sponselee als trainer van SV Noordeloos. Foto: Rick den Besten

Raymond Sponselee moet plezier terugbrengen bij Leerdam Sport’55

3 aug, 07:15 Nieuws 2.299 keer gelezen

LEERDA, • Raymond Sponselee is komend jaar de trainer van Leerdam Sport’55, zo werd vorige week bekend. De voormalig trainer van onder andere Streefkerk, Lekvogels, GSC/ODS en SV Noordeloos zou eigenlijk het tweede elftal van Papendrecht gaan coachen, maar gaat nu toch in Leerdam aan de slag.

Het leidde tot het nodige ongenoegen bij Papendrecht, dat in allerijl nog op zoek moet naar een vervangende trainer voor het tweede elftal. “En ik snap ook echt dat de situatie voor hen heel vervelend is”, vertelt Sponselee zelf. 

“Er is echter het één en ander veranderd in mijn werkzame leven. Ik heb een eigen bedrijf, waarmee ik ook pakketten moet versturen naar klanten. Sinds enige tijd biedt bol.com, waar onze producten te bestellen zijn, de mogelijkheid aan om op zaterdagochtend te bestellen en het dezelfde dag nog binnen te hebben. Dat betekent in de praktijk dat ik elke zaterdagochtend pakketten in sta te pakken. Een eerste elftal speelt pas om 14:30 uur of om 15:00 uur. Bij het tweede elftal van Papendrecht moet je vaak om 12:00 uur beginnen aan een wedstrijd. Dat red ik op dit moment simpelweg niet. Vervolgens ben ik in contact gekomen met Leerdam Sport, heb ik een goed gevoel aan de gesprekken met die club overgehouden en heb ik besloten om hier aan de slag te gaan.”

Geen makkelijke klus
Geen gemakkelijke klus zo op het eerste oog. De Leerdammers bleken op ‘deadlinedag’ namelijk een karrenvracht aan spelers kwijt te raken. “Maar gelukkig staan er dan altijd weer mensen op”, zegt Dick de Jong, zelf één van de mensen die opstond.

“We hebben met zo’n vijftien echte Leerdam Sporters de koppen bij elkaar gestoken. We vonden allemaal dat het niet zo kan zijn dat we straks een gloednieuw sportpark hebben, zonder eerste elftal. We hebben deze groep opgedeeld in een clubje wat zich ging richten op de korte termijn en een groep die aan de slag ging voor de lange termijn.”

“Die laatste groep is bezig met een toekomstplan schrijven. De eerste groep, waartoe ik behoor, ging aan de slag met de selectie. We hebben iedereen uit de lagere elftalen benaderd die in potentie in het eerste kan spelen. Er zijn namelijk door de jaren heen genoeg oud-spelers van het eerste elftal lager gaan voetballen. Daarvan wilden er gelukkig veel meedenken en -helpen. Ook hebben we jongens benaderd die de afgelopen jaren voor ons gespeeld hebben, maar bijvoorbeeld gestopt zijn. De jongens van SVW en Heukelum die al zouden komen hebben we geïnformeerd over onze plannen en verteld dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. Uiteindelijk hebben we nu 21 namen op papier, waar we al heel blij mee zijn. Het zal een overgangsjaar worden, waarin het plezier voorop moet staan en waarin we moeten gaan bouwen aan de toekomst. Dat is ook wat we met Raymond hebben besproken.”

De selectie van Leerdam Sport’55 ziet er komend seizoen als volgt uit: Olten Boerleider, Mo el Idrissi en Raynaldo Zandhuizen (speelden alle drie al in Leerdam Sport 1. Ümit Gökdemir, Dennis Blommers, Damian Nieuwboer, Serkan Onurlabasgil, Resul Gökdemir, Mike Verhoeckx en Haggai Sipahelut (voetballenden allen in een lager elftal). Jesse van Schaik en Nolan Vink (komen over van Heukelum). Dalian van den Berg, Jacco Kaasjager, Mike Schmidt en Nevin van de Berg (komen over van SVW). Floor Meydam, Etsa Roos, Miguel Tapirima, Mevlut Turkut en Jordy Laponder (waren gestopt en gaan weer beginnen).

Plezier terugbrengen
Sponselee bevestigt dat de club vanaf het begin eerlijk tegen hem is geweest. “Toen we met elkaar in contact kwamen, stond deze groep al nagenoeg op papier, maar ik weet natuurlijk waar de club vandaan komt.”

“De opdracht voor komend jaar is duidelijk: zorgen dat die jongens plezier hebben in het voetbal en met trots voor deze club spelen. Er ligt hier straks een prachtige accommodatie en die verdient het om een mooi eerste elftal te huisvesten. Ik zie hier zelf wel een hele mooie uitdaging in, waar ik graag met de jongens aan ga werken. Het is een jaar waarin we weer moeten gaan opbouwen.”

“Natuurlijk wil je we blijven bij de onderste plekken, maar we moeten ook niet in paniek raken als we wel een paar keer achter elkaar verliezen. Persoonlijk vind ik het ook wel leuk om tegen mijn oude ploegen uit de komen in de competitie.”

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie