• Alblasserdam en Streefkerk staan zaterdag in de tweede klasse tegenover elkaar.
• Alblasserdam en Streefkerk staan zaterdag in de tweede klasse tegenover elkaar. Foto: Rick den Besten
VOORBESCHOUWING

Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld

vr 30 sep 2022, 12:00 Nieuws Voorbeschouwingen 1.390 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De kop is eraf en door de versterkte degradatie staat de spanning er van meet af aan vol op. De bel klinkt zaterdag 1 oktober voor speelronde twee met in de Alblasserwaard onder meer interessante potjes als SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk, Arkel-Hardinxveld en Peursum-SV Noordeloos.

SteDoCo staat in de derde divisie op de derde plaats. Het bezoekende Sportlust’46 uit Woerden heeft evenveel punten. Overbodig dus om te zeggen dat SteDoCo bij winst hele goede zaken doet, temeer daar de nummers 1 en 2 ook tegen elkaar spelen.

Eerste klasse
SVW maakte afgelopen zaterdag hard kennis met de wetten van de eerste klasse. Herstel tegen LRC zal op voorhand niet meevallen. De Leerdammers waren in de eerste speelronde vrij, maar maakten indruk in de voorbereiding. Sliedrecht behoort tot het kwartet koplopers en rekent ook na het duel tegen DZC’68 op de volle buit.

In de westelijke eerste klasse had Nieuw-Lekkerland een pikstart. Een goed vervolg tegen BVCB zou mooi zijn voor de manschappen van Bert Buizert. De terugkeer van De Zwerver op dit podium verliep minder gladjes. Maar: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Voor de Kinderdijkers moet het dan tegen bijna-naamgenoot CVV Zwervers maar gebeuren.

Tweede klasse
Streefkerk is voor het eerst in de clubgeschiedenis tweedeklasser en kon meteen de polonaise lopen. Dat smaakt naar meer, zeker nu de derby tegen mede-promovendus Alblasserdam op de rol staat.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/323993/pieter-van-den-berg-over-derby-tussen-promovendi-we-zullen-onze

In 2H begon Papendrecht sterk, terwijl GJS verloor van Roda Boys, wat geen schande is. Maar herstel zal voor de ploeg van Marten Boverhof nog niet meevallen op Het Slobbengors. Schelluinen ging er hard af tegen EBOH. Dat zal moeten worden rechtgezet tegen het Heukelum van Jerome Ceton, die als speler grote successen vierde op Scalune.

Derde klasse
Op papier is er zaterdag in 3D sprake van enkele vroege toppers. Wat te denken van het gedegradeerde Arkel tegen Hardinxveld? Beide club worden -met De Alblas en Drechtstreek- genoemd in het rijtje van vier titelkandidaten. Arkel overtuigde op Het Plein, Hardinxveld had daarentegen de handen vol aan Lekkerkerk. Lastig te voorspellen hoe zaterdag de verhoudingen op Schoonzigt zullen zijn. 

SV Meerkerk en Drechtstreek hebben allebei ook de ambitie om in de top van 3D mee te doen. Waarbij de Papendrechters niet meteen weer averij mogen oplopen, na het 3-3 gelijkspel van afgelopen weekend tegen SC Everstein. Datzelfde Everstein ontvangt De Alblas, dat vlak voor tijd ontsnapte tegen VVAC. Een VVAC dat Haastrecht ontvangt, een ‘nieuwkomer’ die als een komeet uit de startblokken schoot en over een veel scorende aanval beschikt. Ameide-HSSC’61 kunnen we een ouderwetse ‘Zederik-derby’ noemen. Beide clubs verloren hun eerste competitiewedstrijd.

Vierde klasse
Ook een derby in de 4e klasse D: Peursum tegen SV Noordeloos. In de bekerpoule was Peursum duidelijk de sterkste van de twee. Groot-Ammers kan aan de bak tegen SVS’65, dat een schat aan ervaring meebrengt naar Gelkenes. Unitas aast tegen Lekvogels op de eerste winstpartij.

Derde divisie zondag
Unitas doet het vooralsnog prima in de derde divisie zondag. Het speelt in Utrecht tegen Hercules, dat vierde staat en één punt meer telt. Bij winst houden de roodbroeken aansluiting met de top-3.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app