Afbeelding
Foto: Teus Admiraal
voorbeschouwing Altena

Kozakken Boys snakt naar overwinning, derby op De Ebbe

Nieuws 1.610 keer gelezen

ALTENA • De clubs uit Altena moeten er komend weekend vol tegenaan. De ranglijst begint zich immers al te tekenen. Voor Kozakken Boys geldt dat ook. Met drie nederlagen op rij en een puntendeling tegen TEC vinden we de Werkendammers terug op de twaalfde plaats. Nog wel boven de gevarenzone, maar de volle buit zaterdag tegen Rijnsburgse Boys zal de ploeg van trainer Scott Calderwood goed uitkomen om weg te blijven van de gevarenzone. Tegenstander Rijnsburgse Boys staat er beter voor op de zevende plaats. Dus zullen de ‘Boys’ de mouwen flink op moeten stropen en vanaf de eerste minuut op alle fronten scherp moeten zijn. 

Achilles Veen
Voor Achilles Veen geldt hetzelfde credo. Wil de ploeg van trainer Dennis van der Steen niet in de problemen komen, dan moet er zaterdag bij FC ’s-Gravenzande toch echt eens een driepunter worden gescoord.

Almkerk
Bij Almkerk loopt het ook nog niet op rolletjes. De ploeg van trainer Vincent de Klerk hangt nog net boven de gevarenzone. Tegen het eveneens laaggeklasseerde SVW kan Almkerk zich dan ook geen miskleun permitteren. Anders zijn de rapen gaar in Almkerk.

GRC 14
GRC 14 zal aan de bak moeten tegen Schelluinen. De manschappen van trainer Mark Kroese maken nog niet echt indruk na de degradatie in de tweede klasse. Tegenstander Schelluinen is bovendien een linke ploeg, die maar een punt minder heeft. GRC 14 zal dan ook van de eerste tot de laatste minuut scherp moeten zijn.

Wilhelmina’26
Wilhelmina’26 kan zich ook geen mindere dag meer permitteren. De Wijk en Aalburgers hebben het patent om steeds van een 3-1 voorsprong de tegenstander nog terug te laten komen tot 3-3. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Het wordt tijd dat de Wijk en Aalburgers scherp blijven tot het laatste fluitsignaal. Dat zal zeker zaterdag moeten gebeuren in de derby tegen Woudrichem, dat gelijk staat in de gevarenzone op de ranglijst. Een zespuntenduel dus op De Ebbe.

Altena
Bij hekkensluiter Altena heerst er maar een credo dit seizoen. De jeugdige ploeg moeten elke week honderd procent inzet en scherpte tonen. Aanlokkelijk is wel dat als er zaterdag een goed resultaat kan worden neergezet bij en tegen GJS de laatste plaats kan worden verlaten. Eerlijkheidshalve zou dat wel een wonder zijn tegen de inmiddels soepel draaiende Dalemers.

Sleeuwijk
Sleeuwijk zal het voorlopig zonder spits Jeffrey Molhoek, die een hersenschudding opliep in het duel tegen Vuren, moeten doen. Hoe groot de impact is, zal zaterdag bij en tegen het lastige ONI moeten blijken voor de koploper.

GDC
Bij GDC gaat het allemaal zijn gangetje. De ploeg van trainer Gerrit Molenaar zal er zaterdag wel moeten staan tegen het lastige MVV’58. Het verschil op de ranglijst is immers maar een punt. Dus wordt ook hier om scherpte en inzet gevraagd zaterdag.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/327862/gdc-spits-alfonso-ndongala-we-kunnen-hoge-ogen-gooien

Sparta’30
Bij Sparta’30 is nog weinig lijn te ontdekken. Wellicht dat tegenstander Haaften de inspiratie wakker schudt om er een keer vol voor te gaan.

NOAD’32
NOAD’32 heeft het niet makkelijk met de onbekende tegenstanders in de vierde klasse F. Zaterdag tegen hekkensluiter FC Drunen moeten de Wijk en Aalburgers er ook zeker niet te licht over denken. Bij een driepunter kunnen de manschappen van trainer Denny van Geffen wel een flinke sprong maken op de ranglijst.

Be Ready
Be Ready komt dit seizoen ook nog niet goed los. Elke tegenstander is lastig in de derde klasse B. Dat geldt zondag ook zeker tegen Terheijden, dat een puntje meer heeft op de ranglijst. Daar moeten de Hankenaren zich dus wel voor op kunnen laden.

Dussense Boys
Bij Dussense Boys zijn de verwachtingen om voor een recordaantal doelpunten te gaan inmiddels wel getemperd. Zondag bij en tegen Berkdijk wordt het ook een hele opgave om met een goed gevoel van het veld te stappen. Bij winst halen de Dussenaren de gastheren in Kaatsheuvel wel bij op de ranglijst. Een mooi uitgangspunt dus.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden