• Jon van Staa.
• Jon van Staa. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Jon van Staa stapt na zeven nederlagen op bij Brederodes

Nieuws Trainerscarrousel 2.502 keer gelezen

VIANEN • Jon van Staa en Brederodes gaan per direct uit elkaar. Van Staa heeft zelf aangegeven te willen stopen, omdat hij het gevoel heeft de groep niet te kunnen raken.

Alle zeven wedstrijden onder de leiding van Van Staa werden verloren door Brederodes, waardoor de ploeg inmiddels voorlaatste staat in de competitie. Voorzitter Anastassiadis: “Jon heeft zichzelf in de spiegel aangekeken en besloten dat dit het beste was voor de club. Ik kan niet anders dan daar respect voor hebben. Hij wilde ontzettend graag en vindt het voetballend ook een goede groep, maar heeft het idee dat de chemie tussen hem en de groep ontbreekt. Door op te stappen hoopt hij een schokeffect te creëren, wat moet bijdragen aan een positieve omslag in de resultaten.”

Interne oplossing 
Brederodes gaat niet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Tot het eind van het seizoen staan Rick van Leijenhorst en Kevin van Baarlen onder toezicht van Taki Boufidis voor de groep. Zij zijn momenteel actief binnen de jeugdopleiding van de Viaanse vereniging. Ook voor komend seizoen gaat men er vanuit de positie van hooftrainer intern in te vullen.

Jon van Staa werd begin dit jaar aangesteld als opvolger van Marcel Akkerman. Akkerman en Brederodes kwamen tijdens de winterstop niet tot een contactverlenging, waarna de oefenmeester het seizoen nog af zou maken. Twee weken later stapte Akkerman echter alsnog per direct op. Van Staa fungeerde aanvankelijk als tussenpaus, maar zou na dit seizoen met Brederodes om de tafel gaan om te evalueren. Zo ver is het dus niet gekomen.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden