• Royston Drenthe (m) tijdens zijn eerste periode bij Kozakken Boys.
• Royston Drenthe (m) tijdens zijn eerste periode bij Kozakken Boys. Foto: Teus Admiraal
update

Royston Drenthe keert terug bij Kozakken Boys

Nieuws Spelerscarrousel 4.283 keer gelezen

WERKENDAM • Royston Drenthe (35) sluit weer aan bij Kozakken Boys. 

De inwoner van Werkendam - hij woont bijna naast De Zwaaier - is conditioneel weer op orde. Hij tekent een contract tot de zomer van 2024. 

Drenthe meldde zich eerder in de zomer van 2019 bij Kozakken Boys en zou daar in coronatijd tot december 2020 blijven. In januari 2021 vertrok hij naar het Spaanse Real Murcia FC en maakte een jaar later in die stad de overstap naar het op het derde Spaanse niveau spelende Real Murcia. Drenthe beëindigde begin dit jaar zijn Spaanse avontuur, keerde terug naar Werkendam en richt zich nu op een maatschappelijke carrière. 

Zorg
“Mijn moeder en tante werken in de zorg. Een paar jaar terug dacht ik al: ‘waarom ga ik niet ook opleidingen en cursussen volgen en kijken wat dat met mij doet’ “, vertelde de oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid aan RTV Rijnmond. “Het verrijkt mij als persoon en daar was ik echt naar op zoek”, vervolgt de linkspoot. 

“Als het einde van je carrière in zicht komt, gaan veel voetballers tobben. Ik heb daar ook veel last van gehad. Je kunt het voetbal nog niet helemaal loslaten. Dat was erg moeilijk. Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om een heel andere weg in te slaan.” 

ZZP’er
Sinds enkele maanden doet Drenthe wat met zijn behaalde papieren. “Nu zie ik een heel andere kant van de wereld en word ik een beter persoon in deze maatschappij. Ik heb altijd de glamourkant van het leven gezien, nu werk ik als ZZP’er”, aldus Drenthe, die laatst aan de slag was op een pg-afdeling voor mensen met dementie. “Er was een oude dame die de medecliënten aan het afschrikken was. Daar begeleid ik dan.”

Waarschijnlijk is Kozakken Boys zijn eindstation. Drenthe speelde sinds zijn profdebuut in 2005 voor Feyenoord, Real Madrid, Hércules Alicante, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor, Baniyas Club, XerxesDZB, Sparta Rotterdam, Kozakken Boys, Racing Murcia FC, Real Murcia en keert nu dus terug naar Kozakken Boys. Op 8 april is hij jarig en viert hij zijn 36ste geboortedag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden