• SVW-trainer Tutu N'Dona.
• SVW-trainer Tutu N'Dona. Foto: Rick den Besten
UPDATE

SVW en Tutu Ndona besluiten gezamenlijk samenwerking te beëindigen na dit seizoen

Nieuws Trainerscarrousel 4.721 keer gelezen

GORINCHEM • SVW en hoofdtrainer Tutu Ndona gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat maakt de Gorinchemse vereniging bekend op het eigen Twitter-kanaal. 

Volgens de club zijn het bestuur en Ndona gezamenlijk tot het besluit gekomen om niet met elkaar door te gaan. Afgelopen december maakten beide partijen nog bekend dat het contract van de oefenmeester met één jaar was verlengd. Hier komt men nu dus op terug.

Tutu Ndona werd in de zomer van 2018 hoofdtrainer van SVW, waarmee hij clubgeschiedenis schreef door naar de eerste klasse te promoveren. Vrijwel zeker moeten de streepjes nu weer een stapje terug doen, want ze zijn hekkensluiter in 1D.

UPDATE

Zaterdag leek SVW over concurrent Nivo Sparta heen te walsen. De streepjes kwamen in hoog tempo voor rust op een 3-0 voorsprong. Na rust speelden de gasten uit Zaltbommel va banque en SVW bezweek. Na het 4-6 verlies vertrok Ndona teleurgesteld snel naar huis.

Ndona: ,,Ik had vorige week na het verlies bij SVL al mijn twijfels. Moest ik wel doorgaan? Zit er nog rek in deze groep? Wij zijn nu vijf jaar met elkaar. Ik heb voor mijn gevoel het maximale uit deze groep gehaald. Ik heb al mijn doelen bij SVW gehaald. Het is na dit seizoen voorbij.”

Spiegel
Tutu Ndona en het bestuur zijn maandag met elkaar gaan zitten. Ndona: “Ook bij SVW zijn er twijfels en dan kun je er het beste een eind aan maken. Het heeft geen zin meer. Hopelijk vinden zij een trainer die het beter kan gaan doen. Ik moet verder gaan kijken. Ik hoop eind van deze maand het diploma UEFA A op zak te hebben. Ik ga vanaf nu kijken wat de opties zijn."

Ndona dacht dat hij zaterdag uiteindelijk geen rode kaart had gehad. Dat blijkt nu achteraf wel het geval te zijn. “Dat is echt heel vervelend.” Ndona werd eerder dit seizoen zwaar gestraft voor zijn uitlatingen richting arbiter Ron Huser na de wedstrijd van tegen Oranje Wit op 28 januari. De Gorinchemer mocht vervolgens zes duels niet in de dug-out plaatsnemen.

“Ik moet natuurlijk zelf in de spiegel kijken. Wat zijn mijn gebreken en wat heb ik goed gedaan? Ik moet verder.” 

Vanavond gaat hij voor het vervolg van zijn cursus naar zijn stageadres bij OJC Rosmalen. “Ik weet niet of ik donderdag de training bij SVW ga doen. Daar komt vanavond duidelijkheid over. Wat er ook gebeurd: ik ben SVW dankbaar dat zij mij de kans hebben gegeven om hoofdtrainer te worden. Wij moeten de mooie momenten blijven koesteren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden