Afbeelding
Foto: Dick de Jager

Jip Kegge (Nieuw-Lekkerland) nieuwe aanvalsleider van Unitas-zondag

Nieuws Spelerscarrousel 3.194 keer gelezen

GORINCHEM/NIEUW-LEKKERLAND • Unitas heeft de opvolger van de naar Dongen terugkerende spits Robert Mutzers gevonden. Jip Kegge (25) is een echte nummer negen en komt op dit moment uit voor zaterdageersteklasser Nieuw-Lekkerland. 

“Jip past in onze visie van ambitieuze spelers, die zich willen ontwikkelen bij onze mooie club”, laat een woordvoerder van de technische commissie van Unitas weten.

Jip Kegge gaf aan ons vorig jaar dit interview:

Hij is een kind van Rotterdam-Zuid, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Hendrik-Ido-Ambacht. Daar trok hij voor IFC bij de kabouters al snel de voetbalschoentjes aan. Op 18-jarige leeftijd keerde hij terug naar Rotterdam om voor de topjeugd van SC Feyenoord te gaan spelen. Ook daar werd hij topscorer, maar keerde terug naar IFC om weer een jaar later naar de amateurs van Sparta te gaan. 

“Daar trof ik het niet, want dat waren precies de twee coronajaren. Sparta miste daardoor promotie naar de eerste klasse. Nog voordat ikzelf kon nadenken over mijn toekomst, klopte Cees Bijl bij mij aan.” 

De terugkeer naar IFC kwam op een goed moment, want Kegge was net JK Hairstudio in de Dorpsstraat gestart. Veel voetballers zijn bij hem vaste klant. Kegge trof op de eerste training in aanloop naar dit seizoen bij Ron Timmers al de goede spelers met een IFC-verleden. “Een team dat natuurlijk te goed is voor de vierde klasse, maar wij moesten nu eenmaal ergens beginnen.” 

Kegge zal ook dit seizoen wel weer aan de twintig doelpunten komen. “Ik leef van de doelpunten. Ook bij een grote voorsprong blijf ik vol gas geven.”

Kegge ging in juni 2022 in op een aanbieding van Nieuw-Lekkerland. Nu maakt hij een flinke stap omhoog naar de derde divisie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden