Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Tuchtcommissie doet maandagavond uitspraak in ‘kwestie Barendrecht’, dinsdagochtend duidelijkheid over hervatting nacompetitie

Nieuws 2.533 keer gelezen

REGIO • De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich maandagavond 5 juni over de ‘kwestie Barendrecht’ en zal ook meteen uitspraak doen. Dat heeft de KNVB geantwoord op vragen van het AD.

De betrokken partijen -Barendrecht en de aanklager amateurvoetbal KNVB- hebben tot en met dinsdagochtend 6 juni de tijd om beroep aan te tekenen. ‘Wanneer geen van beide partijen in beroep gaat, zal de nacompetitie woensdag 7 juni hervat worden’. De KNVB verwacht hierover dinsdagmorgen duidelijkheid te kunnen geven.

De KNVB lijkt voornemens Barendrecht te straffen voor het opzettelijke verlies in de laatste competitiewedstrijd tegen GVVV, waardoor Barendrecht zich plaatste voor de nacompetitie om promotie. Door de ontwikkelingen op de andere velden zou Barendrecht, hoe paradoxaal ook, bij winst plaatsing zijn misgelopen.

Mocht Barendrecht puntenaftrek krijgen, dan eindigt SteDoCo als nummer 3 en gaat dan vermoedelijk alsnog de nacompetitie in. SteDoCo speelt in dat geval woensdagavond 7 juni thuis tegen TEC en heeft van de KNVB reeds bericht ontvangen de organisatie rondom deze wedstrijd op orde te maken. De winnaar van de dubbel tussen SteDoCo en TEC zal in de volgende ronde uitkomen tegen VVSB.

De finalewedstrijden zijn inmiddels al uitgesteld naar 21 en 24 juni. Bij een mogelijk beroep van Barendrecht of de aanklager kan dit nog later worden, iets waar de betrokken clubs vanwege de vakantie en de half juli alweer beginnende trainingen niet blij mee zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3).
Selectie Sleeuwijk blijft intact 1 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 1 uur geleden
• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready 8 uur geleden
Afbeelding
Emre Gülpinar tweede nieuwkomer voor Unitas (zat) 13 uur geleden
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 13 uur geleden