• Ruwaard - RKVSC (1-4).
• Ruwaard - RKVSC (1-4). Foto: Gerald van Zanten

De gepromoveerde clubs HRC’14 en RKVSC kunnen zich met de grote Bossche ploegen gaan meten

Nieuws Voorbeschouwingen 3.164 keer gelezen

ROSSUM/VELDDRIEL • De gepromoveerde clubs HRC’14 en RKVSC treffen elkaar komend seizoen in de vierde klasse D. Aan de slotwedstrijd van het afgelopen seizoen, met als inzet het kampioenschap, hebben beide clubs door het supportersgeweld geen goede herinneringen.

In deze vierde klasse komen ook grote Bossche clubs uit het verleden als BVV en Wilhelmina uit. 

HRC’14-trainer René van der Putten is content met de indeling. “Dat het met drie derdeklassers, maar twee gepromoveerde vijfdeklassers en een versterkte degradatieregeling een sterke poule is, lijkt een understatement. Mijn jonge groep wil zich doorontwikkelen en daar krijgt men in deze klasse alle mogelijkheid voor. Hoe de krachtsverhoudingen liggen weet ik echt niet, maar dat gaan we zien. Dat Velddriel (RKVSC, red.) erbij komt is alleen maar mooi”, besluit Van der Putten.

Fanatiek
Bij RKVSC kijkt men ook uit naar een weerzien met de buren uit Rossum/Hurwenen. “De verhoudingen in het veld zijn altijd goed”, weet RKVSC-trainer Marco van Loon. “De supporters staan fanatiek tegenover elkaar. Verder is het een prachtige indeling voor de club Wie had voor de meeste jongens uit Den Bosch gedacht dat zij tegen ploegen als BVV, Wilhelmina en ODC zouden gaan spelen. Deze clubs gaan natuurlijk met BMC, Maliskamp en RKKSV voor de titel spelen. Wij gaan als debutant trachten bij de onderste zes plaatsen weg te blijven. Als dat lukt hebben wij het goed gedaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden