Uitslagen eerste speelronde Van der Wal Interieurs O23-competitie

Nieuws 2.700 keer gelezen

REGIO • Afgelopen maandag en dinsdag zijn de eerste wedstrijden voor de Van der Wal Interieurs O23-competitie gespeeld. Een overzicht van de uitslagen.

ASH – Tricht: 0-2
In de eerste helft werd er voor de toeschouwers weinig boeiends voorgeschoteld.  ASH kreeg de beste kansen. Na de rust dreigde het zo verder te gaan, maar door een grove fout achterin bij ASH kon Emile Schaap met een krachtinspanning de 0-1 binnen te tikken. Niet veel later stuurde Thijs van Brenk ‘Mata’ de diepte in die schoot de 0-2 binnen. Vlak daarvoor had ASH de 1-1 moeten maken toen Tricht voor de goal langs verdedigde. Zo won Tricht zonder goed te voetballen, en liet ASH zien goed mee te kunnen.

Focus’07 – HSSC’61: 5-1
Dit was vorig seizoen de finale die toen door Focus’07 met 2-1 werd gewonnen. De Culemborgers kwamen na zevenminuten al op 1-0. Een zwabbercornerbal verdween via de keeper in de goal. Ongeveer vijfminuten later werd een speler van HSSC’61 in een sandwich genomen net voor de lijn van het strafschopgebied. De vrije trap werd door de muur tegen het net geschoten, 1-1. Het betere veldspel was  van Focus, maar de gasten beten van zich af.  De tweede helft was helemaal voor Focus. Zij zetten veel meer druk vanuit het middenveld, en daar wisten de gasten geen raad meer mee. An het einde stond 5-1 op het scorebord.

BRC’24 – MVV’58: 2-2
Deze wedstrijd werd gespeeld op Boutestein, het voormalige complex van Rhelico. Het werd een leuke wedstrijd. In de 25ste minuut dribbelde een speler van MVV’58 de zestien binnen en schoot de bal hoog in de goal: 0-1. Niet veel later werd de keeper van de gasten in de korte hoek verrast bij een afstandsschot van buiten het strafschopgebied: 1-1. Net voor de rust kwam MVV’58 weer op voorsprong. Daar hadden ze wel een penalty voor nodig. In de tweede helft viel de gelijkmaker na tien minuten. Uit een hoekschop werd er binnengekopt.

Unitas – Haaften: 2-1
In een gelijk opgaande wedstrijd won Unitas zijn eerste wedstrijd. Beide partijen kregen voldoende ruimte en kansen om tot verzorgd voetballen te komen. Onder de prettige leiding van scheidsrechter Benjamins kwamen de roodbroeken voor de rust op 1-0. Na de rust kwamen er over en weer verschillende kansen. De thuisploeg kwam op 2-0. Vanuit de omschakeling kwam Haaften nog op 2-1, maar daar bleef het bij.