• Vorig seizoen won Everstein de derby tweemaal.
• Vorig seizoen won Everstein de derby tweemaal. Foto: Nico van Ganzewinkel
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

LRC op bezoek bij koploper ASWH; derby tussen SC Everstein en HSSC’61

Nieuws Voorbeschouwingen 2.055 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Nadat vorige week de nodige ploegen konden genieten van een vrij weekend vanwege het bekerprogramma, staat er weer een volledige speelronde voor de competitie op de rol. Een overzicht van de wedstrijden van de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe.

Vierde divisie
LRC Leerdam doet het vooralsnog uitstekend in de vierde divisie B met een voorlopige zevende plaats als gevolg. Vorige week werden de Leerdammers wel uitgeschakeld voor de beker door tweedeklasser SVW. De formatie van Emanuel Sluis zal zaterdag beter voor de dag moeten komen tegen ASWH. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht is immers de trotse koploper in deze afdeling. 

Eerste klasse 
WNC kent vooralsnog een wisselvallig seizoen in 1E. De Waardenburgers wonnen twee maal, maar verloren eveneens twee keer. Morgen spelt men in eigen huis tegen nummer twee SV Top dat een puntje meer heeft.

Tweede klasse
In 2G had Tricht even moeite om op gang te komen, maar inmiddels is de ploeg op stoom. De laatste twee wedstrijden werden knap gewonnen van SVW en Roda Boys en dus staat men in de subtop. Dat geldt ook voor Nivo Sparta en laat die ploeg nou net op bezoek komen in Tricht zaterdag.

Derde klasse 
SV Meerkerk gaat op bezoek bij Haastrecht. De geel-zwarte formatie heeft een puntje meer dan de gastheer en dus lijkt een gelijk opgaand duel in de maak. Meerkerk zal vertrouwen putten uit de recente 7-3 overwinning op Alblasserdam.

In een andere derde klasse (3D) heeft Heukelum het zwaar. De ploeg van Ton Delfgou moest al drie forse nederlagen slikken en won slechts een keer. In eigen huis tegen DESK zal Heukelum moeten strijden voor een ommekeer, maar makkelijk wordt dat niet. De bezoekers staan immers vierde met zeven punten. 

Vierde klasse E
Twee zeer aantrekkelijke affiches in 4E, te beginnen met de derby tussen SC Everstein en HSSC’61. Everstein speelt in eigen huis en lijkt op voorhand de favoriet. De Everdingers behaalden tien punten uit vier wedstrijden en zijn daarmee medekoploper. HSSC’61 heeft tot dusver slechts vier punten en kan een overwinning in de derby derhalve goed gebruiken. HSSC’61-keeper Bastian Spriel gaf in gesprek met ons aan het idee te hebben dat zijn ploeg de stijgende lijn te pakken heeft en zet in op een kleine overwinning.


Asperen, waar trainer Jeffrey Kleijn vrijdag aankondigde dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij de vereniging, is de verrassende koploper in deze competitie en speelt in Ottoland de topper tegen nummer drie VVAC, dat evenveel punten heeft. Ook hier staat er dus voldoende op het spel. Verder staat er met Leerdam Sport’55 tegen Lekvogels eveneens een derby tussen twee ploegen uit Vijfheerenlanden op het programma, gaat Ameide op bezoek bij Peursum en speelt SVS’65 in Dordrecht tegen SSW.


Vierde klasse H
Herovina is voorlopig de overtuigende koploper in 4H. De formatie uit Herwijnen pakte de volle buit uit vier wedstrijden en is dus goed op dreef. Zaterdag speelt men in eigen huis de topper tegen Vuren, dat derde staat. Die ploeg heeft zes punten, maar speelde wel een wedstrijd minder. 

Nummer twee Haaften doet het met tien punten ook uitstekend. In Haaften krijgt men visite van NOAD’32. Verder gaat ASH, dat midweeks het over te spelen duel met Well won (1-2), naar Beesd voor het duel met BRC’24 en spelen in Geldermalsen GVV en MVV’58 tegen elkaar.

Vierde klasse E (west)
Het is nog lastig in te schatten hoe sterk Brederodes nou is dit seizoen. Twee keer werd er vrij overtuigend gewonnen, maar de ploeg van Bryan Simons ging ook al twee keer de bietenbrug op. Zaterdag komt nummer twee UVV op bezoek. Een mooie graadmeter dus om te zien waar men staat. 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 1 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 2 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 7 uur geleden
Logo
• Jeroen de Groot: 'Ik ga nog wel even door'.
Jan van Arckel wordt richting kampioenschap in Helmond ondersteund door drie bussen met supporters: 'We reizen vol optimisme af' 20 uur geleden
Afbeelding
Thijmen de Haan (FC Dordrecht O21) keert terug naar Ameide 22 uur geleden
Logo
• Terry van der Waal
Nieuw-Lekkerlander Terry van der Waal treft nog één keer Papendrecht 9 mei, 08:00