• Perry Bakema.
• Perry Bakema. Foto: vv Lekkerkerk

Perry Bakema ziet perspectief in Lekkerkerk

Nieuws Trainerscarrousel 1.171 keer gelezen

LEKKERKERK • Perry Bakema gaat zijn tweede halfjaar in als hoofdtrainer van vv Lekkerkerk. Als het aan de prille dertiger ligt volgen er daarna nog meerdere seizoenen aan de Tiendweg-West. “Ik heb het hier naar mijn zin en zie perspectief.”

Zijn eerste klus als hoofdtrainer bevalt dus goed, maar dat neemt niet weg dat de resultaten wat tegenvallen. 

“We hebben de afgelopen maanden te maken gehad met een stortvloed aan blessures, waarvan enkele zwaar en langdurig,” noemt Bakema één van de oorzaken. “Met als dieptepunt de uitwedstrijd tegen CKC, waarbij slechts vier oorspronkelijke eerste elftalspelers aan de aftrap stonden. Daar word je niet vrolijk van, maar ik zie er ook voordelen in. We hebben hier namelijk aardig wat talent rondlopen; spelers die zich nu kunnen laten zien. Dat stemt me tevreden. Zeker ook voor de iets langere termijn staat de club er helemaal niet verkeerd voor.”

Zware poule
Een blik op de ranglijst laat zien dat Lekkerkerk het lastig heeft in de derde klasse C. De poule is een stuk zwaarder dan die van vorig jaar. Het eerste elftal leverde bovendien met het afscheid van Gert-Jan Rothman en Jeffrey Altheer ervaring in én heeft naast de blessures te maken met spelers die niet iedere zaterdag beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld vanwege een weekendje weg of vakantie.

Bakema: “Ik hoop dat spelers die nu nog geblesseerd zijn, straks weer kunnen aansluiten bij de groep. We hebben iedereen nodig om uit de huidige situatie te komen en boven de gevarenzone te eindigen. Ik ben ook in dat opzicht optimistisch gestemd. De sfeer is goed, we trainen prima en de verandering van systeem (naar 5-3-2, red.) zorgt voor meer stabiliteit en dynamiek. We hebben er ook de spelers voor om deze spelwijze te gebruiken.”

Pittig programma
Neemt niet weg dat Lekkerkerk bij de herstart van de competitie een pittig programma wacht, met duels tegen ploegen die hoger op de ranglijst staan: “Maar ook wij kunnen een prima team op de been brengen. Een elftal bovendien dat wíl presteren en steeds beter gaat voetballen. Het is nu zaak dat we dat doorzetten en af en toe eens wat mazzel hebben. Want daar ontbrak het in verschillende wedstrijden behoorlijk aan in de eerste seizoenshelft. Neem de wedstrijd tegen Slikkerveer. We speelden uitstekend en hadden ‘tig’ keer kunnen scoren, om na afloop met lege handen te staan...”

Ambitie uitspreken
Tot slot spreekt Perry Bakema de ambitie uit om ook de komende seizoenen hoofdtrainer van vv Lekkerkerk te zijn:

“Nogmaals, ik heb het hier naar mijn zin, vind dit een fijne club met prettige mensen. Ook heb ik het gevoel dat de klik met de spelersgroep er is en dat we met elkaar door kunnen.  De spelers hebben hetzelfde aangegeven in mijn richting. Ze hebben in het begin aan me moeten wennen. Nu ik terugkijk, snap ik dat heel goed. Ik maakte het allemaal veel te moeilijk met mijn ‘fases 1, 2 en 3’. Ik heb daarvan geleerd. Uiteindelijk gaat het erom dat je plezier ervaart en graag op het veld staat. Dat doen we, het is fijn werken met elkaar.”

(bron: vv Lekkerkerk)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vier hattricks in het afgelopen weekend, Jonathan van Eerd onbedreigd op weg naar topscorerstitel 13 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Unitas-Arkel 18 uur geleden
Logo
• Robin Berendsen (midden met bril) richt zich met SC Everstein op de tweede plek én promotie.
Robin Berendsen wil met SC Everstein op eigen kracht de nacompetitie afdwingen: 'We gaan vol voor promotie' 20 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 20 uur geleden
Afbeelding
V.v. Schelluinen zoekt jeugdtrainer voor de JO17 vacature 20 uur geleden
Afbeelding
Gezocht: trainer dameselftal v.v. Schelluinen vacature 20 uur geleden