• Julian Geelhoedt in zijn Nieuwendijkse periode.
• Julian Geelhoedt in zijn Nieuwendijkse periode. Foto: Jan Noorlandt

Julian Geelhoedt kiest voor terugkeer naar Be Ready, dat zes klassen lager speelt dan Kozakken Boys

Nieuws 5.032 keer gelezen

WERKENDAM/HANK • Julian Geelhoedt heeft afscheid genomen van Kozakken Boys en keert per direct terug naar Be Ready. Hij gaat aan de slag bij de koploper van de vierde klasse B (zes klassen lager dan Kozakken Boys), de club waar hij zijn voetballoopbaan begon.

Geelhoedt: “Ik heb zaterdag bij Kozakken Boys mijn standpunt bekendgemaakt en heb gisteren voor de maandagtraining aan de groep verteld dat ik de club per direct verlaat.” 

Geelhoedt legt uit wat de voornaamste reden van zijn vertrek is: “Toen bekend werd dat ik in juni vader ga worden, heb ik aangegeven dat ik aan het einde van het seizoen zou gaan stoppen. Ik werk naast het voetbal veertig uur in de week. In combinatie met drie avonden trainen en de hele zaterdag weg voor een voetbalwedstrijd, is dat straks met de kleine erbij best wel veel.” 

“Ik had al eerder dit seizoen voor mijzelf bepaald dat ik terug wilde naar mijn vertrouwde omgeving. Heb mijn keuze bepaald tussen een terugkeer naar Altena of Be Ready. Het is het laatste geworden. Ik verwacht, nu mijn contract bij Kozakken Boys is ontbonden, dat ik op zeer korte termijn al voor Be Ready kan uitkomen.”

Vierde speler die tussentijds vertrekt
Julian Geelhoedt kwam na zijn verblijf bij Be Ready, waar hij als junior twee seizoenen in het eerste elftal speelde, negen jaar uit voor Altena. In ruim anderhalf jaar kwam hij bijna veertig wedstrijden uit voor Kozakken Boys en scoorde één keer.

De 29-jarige Geelhoedt is na Royston Drenthe, Dilivio Hoffman (SteDoCo), Gino Creutzburg (FC ’s-Gravenzande) en Sven van Ingen (Roda Boys/Bommelerwaard) de vijfde de speler die de Werkendammers tussentijds verlaat.

In de zomer van 2022 maakte Geelhoedt de verrassende overstap van het vijf niveaus lager spelende Altena, naar Kozakken Boys. Hij kreeg van toenmalig Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood veel vertrouwen. “Na de trainerswissel in oktober en de komst van Grünholz is er voor mij veel veranderd qua beleving en vertrouwen en ben ik gaan nadenken om al eerder te stoppen.”

Hoogtepunt
“Hoogtepunt is voor mij de bekerwedstrijd tegen Vitesse, waarin wij na strafschoppen doorgingen. Ik kijk terug op een geweldige periode. Ben trots om voor Kozakken Boys te hebben mogen spelen”, liet hij aan het AD weten. 

Julian Geelhoedt had bij Kozakken Boys overigens nog een overeenkomst tot medio 2025.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden