• Het zetten van de handtekeningen.
• Het zetten van de handtekeningen.

DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy

Nieuws 330 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM • Sportclub Excelsior Rotterdam en voetbalvereniging DCV in Krimpen aan den IJssel slaan de handen ineen voor een Meiden Academy.

Excelsior gaat de inhoud en organisatie van de trainingen en wedstrijden verzorgen, DCV stelt haar complex ter beschikking voor een gedeelte van deze activiteiten.

Intensief contact
‘Daarnaast komt er een intensief contact tussen de hoofd-jeugdopleidingen en besturen, waarbij we de academy willen versterken en samenwerking willen creëren tussen de academy en de twee verenigingen. De focus van Sportclub Excelsior/DCV Meiden Academy is gericht op een eventuele doorstroming richting het team Jong Excelsior Vrouwen’, melden beide partijen.

Vanaf komend seizoen zullen er vier Academyteams uitkomen onder de naam  sv SC Excelsior/DCV Meiden Academy.  Twee keer per week wordt er getraind op de velden van DCV en twee keer per week op het complex van Excelsior. 

Ook zullen er geregeld competitiewedstrijden worden gespeeld op beide sportcomplexen.

Sterke meidenopleiding
Yoek Kouwenhoven, hoofd jeugdopleiding DCV in een toelichting: “Sportclub Excelsior heeft de afgelopen jaren een sterke meidenopleiding op hoog niveau neergezet. DCV wil graag een bijdrage leveren aan de volgende stap en daarbij tegelijkertijd de kansen voor de meiden die bij DCV spelen groter maken.”

Vervolgens: “Bij DCV is samenwerken vereeuwigd in de naam: Door Combinatie Verkregen. Naast de band met Excelsior Vrouwen en het amateurpartnerschap met Excelsior Rotterdam is met de inschrijving van vier sv SC Excelsior/DCV Meiden Academy teams een nieuwe samenwerking geboren.”

‘Dromen moeten werkelijkheid worden’
Leon van Zanten, hoofd jeugdopleiding meidenvoetbal bij Sportclub Excelsior: “Met DCV hebben we een betrouwbare partner gevonden met wie we de volgende stap kunnen zetten in de ontwikkeling van de Meiden Academy. Dit biedt de talenten de kans om zich onder professionele begeleiding te ontwikkelen. Samen gaan we ervoor zorgen dat dromen werkelijkheid worden.”

DCV is een bekende partner van de Excelsior Vrouwen, waarbij de afgelopen seizoenen al veelvuldig gebruik gemaakt werd van het complex aan het Krimpense Waalplantsoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3).
Selectie Sleeuwijk blijft intact 2 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 2 uur geleden
• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready 9 uur geleden
Afbeelding
Emre Gülpinar tweede nieuwkomer voor Unitas (zat) 14 uur geleden
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 15 uur geleden