Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in

Nieuws 1.333 keer gelezen

GORINCHEM • Unitas voegt in het nieuwe seizoen 2024-2025 een team van onder 23 toe. Dit team gaat starten op vierdedivisieniveau. De club koos in het verleden altijd voor alleen de zondag- en de zaterdagtak. Het onlangs 126 jaar geworden Unitas kiest nu voor de voetbalpyramide waaruit talenten via JO19 kunnen doorstromen naar O23, om vervolgens de stap naar Unitas-zaterdag en/of Unitas-zondag te kunnen gaan maken.

“Wij stellen vast dat de stap vanuit JO19 naar een van onze eerste elftallen, en met name naar het hoge niveau van ons zondagteam, veelal te groot is”, legt technisch directeur Geoffrey van der Boor uit. 

Op derdedivisieniveau hebben van de 38 clubs alleen Genemuiden, Harkemase Boys en SteDoCo geen O23-team in competitie. Unitas verlengt met het inschrijven van het O23 de opleiding die met negentien jaar nog niet klaar is. Vanaf de zomer biedt Unitas talenten uit de regio de kans om zich in het nieuwe team door te ontwikkelen. Unitas pakt het uiterst serieus op. 

Goede randvoorwaarden

“Er komt een trainer (Willem Kleijnoot, red.) en een assistent-trainer. Een teammanager begeleidt het team. Er zijn goede randvoorwaarden. “Wij werken met camerabeelden. Mogelijk koppelen wij ook ons medisch team aan deze nieuwe selectie. De samenwerking met Fysio PP, altijd aanwezig op ons sportpark, is natuurlijk uniek.” 

Een jongteam van onder 23 biedt Unitas nog meer mogelijkheden, want spelers kunnen afwisselend ook aan een van de standaardteams worden toegevoegd.

Unitas heeft de ervaren Peter Drijver als adviseur binnen de club. De Dordtenaar was eerder technisch directeur bij FC Dordrecht en hoofd jeugdopleiding bij Kozakken Boys. Drijver loopt over van kennis en ervaring. 

Van der Boor: “Drijver heeft een periode bij ons kunnen snuffelen en het eerste wat hij adviseerde was om de schakel van onder 23 ertussen te zetten. Een groep van achttien spelers, inclusief keepers.” 

Spelers uit de regio

Unitas verwacht dat talentvolle spelers met een Unitas-verleden, maar ook andere jonge spelers uit de regio, geïnteresseerd raken om in dit nieuwe project te stappen. “Het kan zomaar zijn dat talenten, die op een lager niveau in een eerste elftal spelen, straks voor Unitas kiezen omdat wij ze een verlenging van hun opleiding kunnen aanbieden.” 

Spelers zich kunnen aanmelden via TC@gvvunitas.nl en met hun naam geboortedatum en positie. 

Bij Unitas wordt het recreatieve voetbal ook niet vergeten. “Vergis je niet dat dit de grootste groep van onze voetballende leden is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• HSSC-trainer Robin van Holst.
HSSC'61-trainer Robin van Holst: 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet aan moet denken dat we degraderen' 57 minuten geleden
Afbeelding
Vacature: trainer tweede elftal BRC'24 vacature 11 uur geleden
• Eltson Silva Vieira in duel.
Eltson Silva Vieira gaat Schelluinen versterken 15 uur geleden
Afbeelding
Fortuna Sittard speelt benefietduel tegen vv Alblasserdam: opbrengst voor verduurzaming sportpark 20 uur geleden
Afbeelding
Dubbele gele kaarten leveren voor handvol spelers schorsing van één wedstrijd op gisteren
Afbeelding
Weer drie nieuwe spelers voor FC Dordrecht AM 6 mei, 19:56