Kostbare 4-3 zege voor Vuren na zwak begin tegen Sparta’30
Kostbare 4-3 zege voor Vuren na zwak begin tegen Sparta’30 regio-voetbal.nl

Wedstrijdverslagen 237 keer gelezen

VUREN – Vuren behaalde zaterdag thuis tegen Sparta’30 een kostbare 4-3 zege en kwam zo in de derde klasse D naast Haaften net twee punten boven de streep. Na een zwak begin en een vroege 0-2 achterstand wist Vuren via een 2-2 ruststand alsnog te winnen. Sparta’30 kwam in de tweede helft na de Vurense 3-2 nog wel tot 3-3 langszij, maar in de slotfase bleek een van richting veranderde vrije trap van Bas van der Vliet voor Vuren met 4-3 beslissend.

Bijna 150 toeschouwers zagen in Vuren een sensationeel begin van de wedstrijd. Binnen amper zes minuten vielen er al drie doelpunten.

Fout op fout
Vuren-trainer Ron Vlot was over die openingsfase onthutst: “In het begin stapelden we achterin fout op fout. Zo’n zwakke start in dit belangrijk duel  is gewoon onbegrijpelijk. Gelukkig werd het na die 0-2 achterstand al snel 1-2 en nog voor rust ook gelijk. Na rust speelden we veel beter en kwamen we verdiend op voorsprong. Dan missen we echter drie kansen op 4-2 en wordt het door zwak verdedigen 3-3 en slaat de onrust opnieuw toe. Gelukkig zat het ons nu eens mee want die belangrijke 4-3 was natuurlijk een lucky goal. Deze zege is wel heel lekker, want we wilden vandaag perse winnen. Met veel inzet is dat uiteindelijk ook gelukt.”

Sterke start
Sparta’30-trainer Mark van Noorloos zag zijn ploeg sterk starten: “Ons begin vanmiddag was goed. Van de vier kansen werden er meteen twee mooi benut. Maar tussendoor viel de 1-2 tegengoal te snel en te simpel en missen we rust en volwassenheid in de jonge ploeg. Na rust waren we te onrustig aan de bal en kwamen we verdiend achter. Toch kregen we na de 3-3 gelijkmaker kansen op een voorsprong. Die beslissende 4-3 was voor ons erg zuur en bepaald ongelukkig, want een gelijkspel was voor ons vandaag een gunstig resultaat geweest. Het seizoen heeft de spelers veel energie gekost en duurt kennelijk voor ons net iets te lang.”

[[{"fid":"63591","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Sensationeel
De wedstrijd in Vuren begon sensationeel. Al in de eerste minuut moest Vurens keeper Tim Ritmeester bij een vrije kans voor Gerco Gijben redden. Anderhalve minuut later was het na een door Vuren slecht weggewerkte Brabantse vrije trap echter al wel raak. Aanvoerder Lennard van Andel schoot resoluut raak: 0-1. Na vier minuten stond het ook al 0-2. Gerco Gijben kon de falende rechtsback Timothy Bonthuis in twee pogingen simpel passeren en linkerspits Gijben schoot hoog raak: 0-2.

Toch kwam Vuren snel met een antwoord na een slordige Andelse doeltrap. Lorenzo Kooiman was attent en zorgde met 1-2 al weer rap voor de aansluiting. Bas van der Vliet kwam in de tiende minuut reeds dichtbij de gelijkmaker, maar Sparta’30 redde op de eigen doellijn.

Beste voetbal
Het beste voetbal in de beginfase kwam echter ontegenzeggelijk van de gasten. Gerco Gijben kreeg weer een riante kans maar hij schoot de bal tegen keeper Ritmeester op. Ook een vloeiende Andelse combinatie over links kon slechts ternauwernood door Vuren worden gestuit. Sparta’30-middenvelder Mike Rutters kreeg na 18 minuten de eerste van drie gele kaarten die de goed leidende scheidsrechter Wijnand van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg zaterdag uitdeelde.

Na een fout van Lorenzo Kooiman kreeg Sparta’30 na twintig minuten nog een opgelegde kans, doch Lennard van Andel stuitte op aangeven van Anrico Visser weer op de goed reddende keeper Ritmeester. Ook uit diverse corners had een zich wat herstellend Vuren geen succes. De voorzetten van rechterspits Christiaan van Herp waren verder te vaak onzuiver. Timothy Bonthuis moest zelfs een benarde situatie voor Vuren in het eigen 16 meter gebied nog redden.

Gelijkmaker
In de 37e minuut kwam Vuren toch tot 2-2 langszij. Na een nieuwe hoekschop werd een schot van de opgerukte libero Sjors Vonk nog gestuit maar Ian van Wijk scoorde van dichtbij wel de 2-2 gelijkmaker. Beide clubs probeerden nog voor rust op voorsprong te komen en kregen daar tegen de twee kwetsbare defensies ook zeker mogelijkheden voor. Na een vrije trap van Lennard van Andel was de kopbal van Ziggy Krauweel echter te slap. Voor Vuren kon Bas van der Vliet een scherpe voorzet van broer Luuk van der Vliet net niet bereiken. Ook een ver schot van Ian van Wijk bracht keeper Twan Pelle wel in problemen doch het werd geen goal.

Sterker
Na de thee was Vuren sterker. Toch werd mandekker Bastiaan van Horssen al vroeg afgetroefd door de snelle Anrico Visser, die echter vanaf links in het zijnet schoot. Met de één op één verdediging tegen de rappe Andelse spitsen nam Vuren defensief soms te veel risico.

Het betere voetbal was in de tweede helft echter duidelijk voor Vuren. Bij een kopkans kon Bas van der Vliet nog onvoldoende kracht zetten. Na een voorzet van de vaak goed opkomende Danny Muilenburg kopte collega-back Anthony van Wijk de bal zelfs bijna in het eigen Andelse doel. Een bodycheck jegens de vaak ongrijpbare Luuk van der Vliet kostte Remco van der Heijden de tweede Andelse gele kaart van de middag.

Hagelbui
Bas van der Vliet mikte voor de thuisclub nog in het zijnet maar bij het begin van een flinke hagelbui werd Vurens betere spel in de 62e minuut met een verdiende 3-2 voorsprong beloond. Michael Tahamata maakte zich mooi vrij en keeper Twan Pelle kon het harde schot van Tahamata niet klemvast keren. Bas van der Vliet was attent en benutte de rebound: 3-2. Vuren verzuimde toen door te drukken. De kansen waren er wel degelijk. Luuk van der Vliet en Ian van Wijk stuitten evenwel op keeper Pelle en de net ingevallen Kaj Brijder trof kort na zijn snelle gele kaart de paal.

Koude douche
De koude douche voor Vuren volgde in de 77e minuut niet door de hagelbui maar door een onverwachte gelijkmaker van de bezoekers. Uit een voorzet van de net ingevallen Mike van Heukelum zorgde topscorer Anrico Visser attent voor de 3-3 gelijkmaker. Meteen bleek weer hoe onrustig Vuren achterin was. De invallers Mike van Heukelum en Zion Krauweel misten reële kansen op een nieuwe Brabantse voorsprong.

Na een kopbal van Luuk van der Vliet naast het doel greep Vuren echter in de 84e minuut alsnog de fel begeerde winst. Een vrije trap van Bas van der Vliet werd door de Andelse muur dusdanig van richting veranderd dat keeper Twan Pelle kansloos raakte: 4-3. Nog was de koek echter niet op. Bij een vrije trap van aanvoerder Sjors Vonk en een kans voor Kaj Brijder kwam Vuren eerst dichtbij de bevrijdende vijfde goal. Helemaal aan het eind van vijf minuten blessuretijd kwam Vuren zelf echter nog goed weg. Na een Brabantse hoekschop kopte de vrijgelaten invaller Zion Krauweel de bal rakelings voorlangs het doel.

Dus bleef het 4-3 voor Vuren, dat nu eerst tegen Asperen en SSC’55 en tenslotte tegen HSSC’61 moet proberen de opmars voort te zetten en de plaats in de derde klasse veilig te stellen. Voor alle zekerheid heeft het flink teruggevallen Sparta’30 ook nog punten nodig en dat moet dan tegen achtereenvolgens GDC, Haaften en Sleeuwijk juist gaan gebeuren tegen ook nog sterk belanghebbende tegenstanders.

• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 2 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 2 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 6 uur geleden
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 21 uur geleden
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00