• SV Lopik - FC Perkouw (3-0).
• SV Lopik - FC Perkouw (3-0). Foto: John Wijntjes

SV Lopik met 'Appie' meer mans

Wedstrijdverslagen 1.094 keer gelezen

LOPIK • Het krachtsverschil was te groot om van een spannend duel te kunnen spreken. SV Lopik versloeg FC Perkouw met 3-0 en wil dit seizoen meedoen om de bovenste plaatsen.

Zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. Dat is de boodschap voor Lopik, dat dit seizoen met een bredere selectie een prominente rol wil spelen in 3C. Met de van Benschop teruggekeerde spelbepaler Reda Reddam en het Elinkwijk-talent Abdel ('Appie') Tufi is de ploeg van trainer Bertus van Schaik wellicht in staat het 'vlekje' van vorig seizoen uit te gummen. Degradatie viel toen rauw op het dak.

,,We kwamen toen net iets tekort om ons te handhaven", stelde Lopik-trainer Van Schaik. ,,Ik kan niet op de eerste wedstrijddag zeggen dat we nu zomaar op de titel zullen afstevenen. Ik ken immers de kracht van de tegenstanders niet. Maar met het optreden van vanmiddag kan ik goed uit de voeten. We hadden alleen vaker moeten scoren."

Appie
De 19-jarige Abdel Tufi rekende dat zichzelf aan. ,,Ik ging soms iets te lang door met de bal. Ik moet wennen aan mijn nieuwe teamgenoten. Op verzoek van mijn voetbalmaatje Reda heb ik me aangemeld bij Lopik en tot op heden bevalt dat prima. Jong en oud roept 'Appie' naar mij."

Niet wanhopen
De voorhoede van de blauw-witten zal je straks niet teveel ruimte moeten geven, want dan zijn vooral de flankspelers levensgevaarlijk. FC Perkouw zette er dan ook een muur van spelers tegenover, maar dat was meer uit lijfsbehoud. De geel-zwarten hebben een flink jasje uitgedaan.

Trainer Frans Schaap moest improviseren om een representatief elftal op de been te krijgen. ,,Als je tien basisspelers moet vervangen, weet je dat het moeilijk wordt. Ik vond het nog niet zo gek gaan met een compleet nieuw team. We kwamen door een klutsgoal op achterstand. Dan heb je niet de macht om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ik zie niettemin elke week verbeteringen. We hoeven dus niet te wanhopen."

Stroef
SV Lopik begon wat stroef en had moeite om de te gretige aanvallers te bereiken. Daarvoor had de thuisclub compacter moeten spelen, maar dat onderdeel was niet het sterkste punt. De individuele kwaliteiten waren echter goed genoeg om het leunende Perkouw op achterstand te zetten. In de 16e minuut schoot Jordy Keja de bal tegen de vuisten van FC Perkouw-doelman Albert Vente. De terugspringende bal werd door Ardy de With in het lege doel gekopt: 1-0.

Dat was het enige hoogtepunt in de matige eerste helft. Lopik was in deel twee opnieuw de baas en drukte dat uit met een fenomenale treffer van Reda Reddam, die de bal uit een vrije trap in de linker bovenhoek schoot: 2-0.

Daarmee was de strijd gestreden. Lopik vergat uit te lopen en kreeg geen strafschop toen Jordy Keja binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. In de slotminuut zorgde Ardy de With alsnog voor 3-0. Volgens Perkouw-doelman Vente nam de spits van Lopik de bal met de hand mee, maar zijn protest werd niet ingewilligd door de zwakke arbiter.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 9 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 10 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44