Logo regio-voetbal.nl
• Almkerk - Papendrecht (1-0).
• Almkerk - Papendrecht (1-0). (Foto: Bart Stoutjesdijk)
foto-update

Getergd Almkerk knokt zich vol strijd in stormachtige wind naar 1-0 tegen Papendrecht

  •   640 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ALMKERK • Een getergd Almkerk schudde de teleurstelling van een week eerder met het verlies tegen LRC zaterdag volledig van zich af. Tegen promovendus Papendrecht trok de equipe van trainer Ad van Seeters een 1-0 overwinning over de streep.

Wat opviel bij Almkerk was de enorme strijd die geleverd werd. Met de 1-0 winst luisterden de Almkerkers bovendien de uitreiking van de nieuwe shirts op. Daarnaast werden de bezoekers door de Vrienden van Almkerk getrakteerd op gratis koffie en een stroopwafel. Dus was het goed toeven aan de Sportlaan, waar beide ploegen niet alleen met elkaar moesten afrekenen, maar ook met de straffe wind.

Inzet, beleving en passie
De altijd vol vuur zittende trainer Ad van Seeters had genoten van de enorme strijdlust van zijn ploeg. "Het begint met inzet, beleving en passie. Als je ziet, dat we vanmiddag onze eerste keeper moesten missen, Jelle Strijtveen ziek was geweest, Remco den Besten geblesseerd was en we dus wat aanpassingen moesten doen, dan vind ik het knap van de ploeg dat ze het zo hebben opgepakt. Ze hebben het uitstekend gedaan. De 1-0 was dik verdiend. Al met al ben ik tevreden met het resultaat en de inzet en beleving. Ze hebben laten zien, dat ze voor elkaar willen knokken."

Snoeiharde wind
De snoeihard over het veld razende wind was wel een spelbreker om tot goed voetbal te komen. Papendrecht had voor rust de felle wind in de rug en Almkerk keek even de kat uit de boom. De eerste kans was wel voor Almkerk, al had Jonathan van Eerd moeite met de richting. Aan de andere kant moest keeper Robin van der Drift meteen aan de bak om de doorgebroken Koen Lighaam te stuiten.

Even later was Almkerk dicht bij de openingstreffer. Bart Dirven liet keeper Roy Rijntjes grabbelen en Van Eerd kreeg de bal ook niet over de doellijn. Een fraaie omhaal van de spits van Almkerk kreeg de weer grabbelende sluitpost van Papendrecht nog net te pakken.

Paal
Net na de rust produceerde Almkerk wel snel de openingstreffer. Uit een hoekschop rolde de bal nog voor de voeten van Bart Dirven, die de 1-0 binnen prikte.
 


Er volgden nog veertig spannende minuten, waarin Papendrecht probeerde het verlies af te wenden en Almkerk na liet om de wedstrijd in het slot te gooien. Keeper Rijntjes redde knap op een kopbal van Thomas Blankers en aan de andere kant liet keeper Van der Drift zich gelden met een knappe redding op de inzet van Justin Beemsterboer. Vervolgens misten Jay Luciano en Xavier Leenheer de kansen om Papendrecht langszij te brengen. Pal voor tijd had Roger Dupuis pech om de Papendrechters nog een punt te bezorgen. Dupuis zijn inzet strandde op de voet van doelman Van der Drift.

Zure nederlaag
Papendrecht-trainr Johan Sturrus: "Voor ons is het wel een zure nederlaag. Ik vond het niveau van de wedstrijd dusdanig, dat de wedstrijd geen winnaar verdiende. Maar ja, wij verliezen hem toch en dat is wel balen. Het voetballen met die harde wind was lastig. Het zat ons bovendien niet mee. We gingen ook teveel de lange bal spelen en dat moet je met deze wind gewoon niet doen."
 

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup