Logo regio-voetbal.nl
• Sparta'30 - GDC
• Sparta'30 - GDC (Foto: Eric Schröder)

Venijnig Sparta’30 neemt koploper GDC lelijk te grazen: 5-0

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ANDEL - GDC kreeg zaterdag in de derby in Andel totaal geen vat op het venijnige en effectieve Sparta'30, dat de koploper lelijk te grazen nam met 5-0.


Op de 5-0 winst van Sparta'30 was niets aan te merken. De Andelnaren gingen uiterst effectief om met de mogelijkheden en kenden een flitsend begin met 2-0. Het aangeslagen GDC bleef de kansen missen en droop teneergeslagen af met de 5-0 nederlaag. "Pijnlijk", moest trainer Edin Curic bekennen.

"Dit is onze eerste nederlaag na acht maanden. Het is een terechte nederlaag. Vanuit de counter zijn we verslagen. Wij vergaten ook te scoren en als je zelf niet scoort, krijg je straf. Zo is het in de voetballerij. Sparta'30 was gewoon effectiever. We moeten deze wedstrijd maar snel vergeten en het zien als een incident."

Opgeruimde blik
Trainer Mark van Noorloos had een opgeruimde blik op het gezicht. De trainer van Sparta'30 zag een perfecte uitvoering van zijn jonge ploeg. "Het was een geweldige wedstrijd van ons, echt een goeie teamprestatie. We hebben het GDC enorm moeilijk gemaakt en we scoorden op de juiste momenten", stelde Van Noorloos.

Flitsend begin
De derby kende een flitsend begin en een hoog tempo. De eerste mogelijkheid was voor GDC na een uitglijder van Sparta-verdediger Remco van der Heijden. GDC-er Wesley van der Wardt omspeelde keeper Brian Buskop, maar op de doellijn herstelde Van der Heijden zijn uitglijder. Vervolgens gebruikte aan de andere kant de ervaren Lennard van Andel een slimmigheidje. Van Andel werd aangetikt door Jelle Bouman en ging gewillig naar de grond. Vanaf de strafschopstip schoot Anthony van Wijk de Spartanen naar de 1-0.

GDC was meteen aangeslagen. Een minuut later regeerde Van Andel attent op een steekbal van Derk Groenenberg en tekende de 2-0 aan. Sparta'30 bleef compact spelen en de Eethenaren hadden er geen antwoord op. Twee keer riep GDC ook om een penalty, maar tevergeefs. De dreiging bleef, maar Sparta'30 en keeper Brian Buskop weigerden om te capituleren.

In het slot
Na de rust bleef GDC het nog even proberen, maar Van der Wardt schoof een vrije mogelijkheid voorlangs. Ook Justin Youell kon de richting met een vrije kopkans niet vinden. Vervolgens hielpen de gasten Sparta'30 om de wedstrijd in het slot te gooien. Tot grote ontzetting passeerde Fabian Splinters zijn eigen keeper met een terugspeelbal. Het betekende 0-3 en daarmee was het gebeurd.

Even later dook duveltje uit het doosje Lennard van Andel weer op voor keeper Tim van Rooijen en dikte de pijn aan met de 4-0. De Andelaren sloten hun perfecte wedstrijd in de slotfase nog af met een fraaie slottreffer van de jonge Groenenberg na een teruglegger van Marten Nieuwkoop. Als een streep verdween de 5-0 in de winkelhaak. GDC eindigde nog met tien man na een tweede gele en dus rode kaart voor Justin Youell. Concluderend kon worden gezegd, dat GDC een lesje had gehad in effectiviteit.

Compliment
Trainer Mark van Noorloos: "Voetballend worden we steeds beter. Dat is een groot compliment aan de groep. We spelen met zoveel jonge jongens. Als je dan ziet hoe die overeind blijven tegen een volwassen ploeg als GDC. Ik had vooraf wel vertrouwen. Als het er dan zo uitkomt, dat is echt prachtig. We hebben het echt afgedwongen. De hele groep is gretig en wil graag beter worden. We moeten alleen beseffen dat we elke week hard moeten werken. Als we dit wekelijks kunnen opbrengen, dan kunnen we het veel ploegen wel moeilijk maken."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup