Logo regio-voetbal.nl


SVW dient Schelluinen nieuwe tik toe in derby

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

Schelluinen kon SVW één helft bijbenen. Na rust moest de Den Haanbrigade drie keer vissen en daarmee even een stap terug doen in 3C.


"De realiteit is dat we aan de laatste drie wedstrijden slechts één punt overhouden", constateerde Schelluinen-middenvelder Laurens Lingen. "Nu weten we waar we staan." Dat is momenteel een gedeelde vierde plaats. De rechtshalf zag de duels met Hardinxveld en SVW als referentie voor de rest van het seizoen. Het leverde niet op waar Schelluinen op hoopte.

Mentale tik
"Eigenlijk kwam de kentering bij ons al in de uitwedstrijd bij SV Lopik", analyseerde trainer Philip den Haan. "Daar gaven we het weg en dat leverde een mentale tik op. Vervolgens hebben we een complete offday tegen Hardinxveld. In een derby kan je zoiets mooi recht zetten maar als dan de 0-1 via een discutabel gegeven strafschop valt gaan de kopjes meteen weer hangen."

In het eerste deel bood Schelluinen goed partij aan koploper SVW. Veel kansen volgden hier niet uit al had Lingen na een klein halfuur wel de 1-0 op de schoen. "Die had ik moeten maken", besefte de middenvelder, die zijn inzet tergend langzaam voorlangs zag rollen. "Dan krijg je een hele andere wedstrijd. We wisten hen voor rust vast te zetten waardoor ze het spel niet konden maken. Ze gaven ons het idee dat er wat te halen viel."

Aan de overzijde liet ook SVW één serieuze mogelijkheid noteren. Een vrije trap van Redwan Ouajnan verlengde Abdurahman Ahmed Kelifa met het hoofd waarna doelman Robin Zonneveld Piek de bal nog net over de lat wist te tikken.

Tegenslag
"Wat we in de eerste helft konden brengen lukte na rust niet meer", merkte Lingen. "Niet in de laatste plaats door een blessure bij Marvin de Jong waardoor Erik Kerkhoven een linie terug moest zakken. Dat was een flinke tegenslag voor ons."

Een waarschuwingsschot werd al gegeven door een vrije trap vanaf dertig meter van Mounir el Ouazizi. Zonneveld Piek sloeg de bal uit de kruising en het leer verdween via de lat over het doel. Vijf minuten later legde Colin de Jong El Ouazizi neer en ging de bal op de stip. Daar wist Hicham Farhou wel raad mee: 0-1.

Schelluinen zocht naar een antwoord maar kwam er simpelweg niet meer aan te pas. Een prachtig afstandsschot van aanvoerder El Ouazizi viel vervolgens knap in de kruising waarmee het duel was beslist.

SVW kreeg daarna voldoende ruimte om verder uit te lopen. Zo wipte Kelifa nog een bal voorlangs en raakte El Ouazizi de paal om pas ver in blessuretijd via een keurig stiftje voor de 0-3 aan te tekenen.

Handjes schudden
Nee, voor blije gezichten moest je na afloop niet bij de Schelluinen-aanhang zijn. Wel bij SVW-trainer Tutu Ndona. "Ik kan lachend handjes schudden, dat was vorig jaar wel anders. We maakten het onszelf in de eerste helft wel lastig. Zij zetten met hun twee spitsen druk op mijn centrale verdedigers. Hierdoor kreeg Boris Pijlman veel ruimte maar we wisten hem niet te vinden. Dat was de sleutel van de wedstrijd. Na de thee wisten we hem wel te bereiken."

Zijn SVW kent uiteraard een droomstart aan de competitie en mag zich met louter zeges opmaken voor de clash met Alblasserdam. "De competitiestart èn het spel zijn goed. Vorig jaar ging het met horten en stoten. Nu is er direct 'bam!': zekerheid."

Bonus
Voor Den Haan was er alleen gezien de stand, met SVW als koploper en Schelluinen nog op de derde plaats, sprake van een topper. "SVW is op dit moment de ploeg in bonus, zoals dat heet, en dat laten ze zien. Ik ben wel blij dat we in het eerste deel strijd hebben geleverd, zeker ten opzichte van de wedstrijd tegen Hardinxveld. Al moet ik ook eerlijk zijn, met Lingen hebben we maar één kans gecreëerd en dan moet je ook een beetje geluk hebben."

In het tweede bedrijf zag hij zijn ploeg vooral veel fout doen. "We konden nog geen twee keer de bal naar elkaar toe spelen. En dan is het heel zuur dat je met zo'n penalty op achterstand komt. We herstelden niet meer van die klap. En ik snap ook wel dat die tweede een mooie goal is, maar ik ben er teveel een winnaar voor om daarvan te kunnen genieten."

Het is voor Schelluinen nu even de wonden likken en zichzelf zien te herpakken. "We moeten voor ogen houden dat we onszelf in de winterstop in de bovenste regionen willen terugvinden."


Marco van Vlijmen
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Alblasserwaard / Klaroen.nl
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup