Logo regio-voetbal.nl
Wijntjes Fotografie - John Wijntjes

Dilettant pept zelfvertrouwen op

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KRIMPEN A/D LEK • Eindelijk weer eens glunderende gezichten bij derdeklasser Dilettant. Na vier nederlagen op rij voelde de 5-1 overwinning op hekkensluiter IJsselmonde goed aan.


Het zelfvertrouwen, dat door de slechte reeks flink was aangetast, kreeg een oppepper, ook al rekende Dilettant-trainer Djilmar Lawansuka zich nog niet rijk. ,,We moeten met meer lef spelen. Ik zag in de eerste helft een ploeg, die worstelde met zichzelf. Voor hetzelfde geld sta je na de zwakke openingsfase met 0-2 achter. Scherpte, strijd en overtuiging moeten het fundament gaan vormen van deze jonge selectie."

Burger moed
Het resultaat was zaterdagmiddag heilig, gaf de oefenmeester toe. ,,We mochten niet verder wegglijden en dat is ook niet gebeurd. Na die vroege 0-1 kwamen we snel op gelijke hoogte. Dat gaf de burger moed. Dilettant heeft meer in huis dan de ploeg laat zien. Het is echter geen invuloefening. Het is in opbouw en maakt fouten. We zijn door geen enkele tegenstander weggespeeld, maar haalden weinig punten. Wellicht dat dit resultaat een aanzet is tot een sterker vervolg van de competitie."

Ziekenboeg
Mogelijk krijgt dat ook een duidelijke vorm als iedereen fit is. Dilettant heeft een behoorlijke ziekenboeg en zag Robin Segers zich daarbij aansluiten met een hamstringblessure.
Sven Schilders komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie vanwege een forse knieblessure en Marnix van den Adel is tijdelijk uitgeschakeld door gekneusde ribben. Jonge spelers hebben wel enige routine om hen heen nodig om bij de les te blijven.

Tegen IJsselmonde maakte de 18-jarige Ralph Lapaer zijn debuut als centrumverdediger. Hij had aanvankelijk enige moeite om op de been te blijven, maar greep daarna beter in. Een junior, die er wel komt en dat geldt ook voor de 17-jarige doelman Ian Hendriks, die enkele fraaie reddingen verrichtte.

De meeste belangstelling ging echter uit naar de 18-jarige Josias Nussy, die amper in het veld de 2-1 binnen schoot en ook de 4-1 op zijn naam bracht. ,,Een supersnel ventje", zei zijn trainer. ,,Als hij met meer durf aan de bal zijn acties gaat maken, kunnen we er nog veel lol aan beleven."

Scoringskansen
Dilettant startte zeer zwak en bood IJsselmonde meteen drie scoringskansen, waarvan er eentje werd benut in de 7e minuut: 0-1. De rood-witten stelden daarna orde op zaken. De meegekomen linkervleugelverdediger Lennart van der Linden rondde een voorzet van Jesper van den Adel perfect af: 1-1. Daarna golfde het spel op en neer en voorkwamen beide grensrechters met vroegtijdige vlagsignalen dat hun club in de problemen zou komen.

Vlak voor de pauze haalde Nussy verwoestend uit na een afgeslagen hoekschop en ging Dilettant met een glimlach de rust in. Na de hervatting haalde Remco Mulders al snel de angel uit de wedstrijd door te profiteren van een verre uittrap van doelman Hendriks. Hij liet twee IJsselmonde-verdedigers de hielen zien en passeerde doelman Sallons: 3-1. IJsselmonde gaf het op en zag Dilettant nog twee keer scoren via Josias Nussy en Colin den Otter: 5-1.

Pieter van der Laan

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup