Logo regio-voetbal.nl
• Wilhelmina'26 - Woudrichem (1-3).
• Wilhelmina'26 - Woudrichem (1-3). (Foto: Jan Noorlandt)

Woudrichem wint 'eindelijk' weer eens bij Wilhelmina'26 en ziet periodetitel lonken

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

WIJK EN AALBURG • Waar in de ene kleedkamer bij Woudrichem uitbundig een feestje werd gevierd, heersten in de andere kleedkamer bij Wilhelmina'26 de teleurstelling en de frustratie. In de regiokraker won Woudrichem met 1-3.


De emoties kwamen maar moeilijk tot bedaren. Het was voor het eerst sinds 2014 dat de Woercummers de Wijk en Aalburgers hadden bedwongen op De Ebbe. 'We are the Champions' schalde het bij Woercummers, die uitbundig met hun shirtje stonden te zwaaien.

Buiten de kleedkamer stonden de spelers en aanhang van Wilhelmina'26 nog flink te foeteren over de pijnlijke nederlaag. Trainer Piet Saaman raakte zelfs nog in de clinch met een supporter van Wilhelmina'26, die het verlies schijnbaar ook maar moeilijk kon verkroppen. Gelukkig kwam het net niet tot een vechtpartij. "Slechte verliezers", vond Saaman, die een gedegen en strijdlustig Woudrichem had gezien.

Stemmingmakerij
"Dit is een goeie overwinning van ons. Wat een stemmingmakerij. Dan moet ik me weer laten provoceren door zo'n mafkees. Wij vieren feest en zetten de muziek aan. Als zij daar niet tegen kunnen...", probeerde de trainer van Woudrichem zich te herpakken.

"We hebben goede zaken gedaan en winnen bij Wilhelmina'26 is natuurlijk altijd lastig. Dat hebben we goed gedaan. Nu moeten we het voor de eerste periode afmaken komende zaterdag tegen Roda Boys."

Strijd
Collega Marcel van Helmond gaf de nederlaag grif toe. "Dit is flink balen. Woudrichem had maar één ding en dat was strijd. Dat is ook een tactiek. De strijd aangaan is nog een ding, wat wij moeten leren. Woudrichem heeft de strijd gewonnen. Zo simpel is het. We kregen kansen zat, maar je moet ze wel maken. Zij maken ze wel en wij niet", treurde de trainer van Wilhelmina'26.

Lange ballen
De derby kwam op gang met lange ballen van beide ploegen. Al vroeg bracht keeper Aljan Dekker knap redding op een kopkans van Christiaan van der Velden en Kevin van Esch had pech met een vrije trap, die op de paal kletste.

Zes minuten na het half uur sloeg Woudrichem toe. Danny Schaap kapte zich vrij en schoot de 0-1 fraai in de kruising.

Op slag van rust werd Woudrichem een handje geholpen om de voorsprong te verdubbelen, nadat Dylan van Son tot zijn eigen schrik de 0-2 in eigen doel werkte na een voorzet van Tim Saaman.

Alles naar voren
Na de rust ging alles naar voren bij Wilhelmina'26 met een inschuivende Gerben Vos. Binnen vijf minuten was het al 1-2 na een handsbal bij Woudrichem. Vanaf de stip schoot Kevin van Esch raak.
 


Nu ging het spel helemaal op de wagen. Het bleef op en neer gaan. Voor Woudrichem schepte Dilles de Vries een mogelijkheid over het Wijk en Aalburgse doel. Aan de andere kant mikte Gerben Vos te hoog.

Wilhelmina'26 gooide er nog meer aanvalslust uit. Een poging van Bart Jongejan belandde echter in het zijnet. Ook Lukasz Junatowski en Tim de Laat kwamen de aanval nog versterken. Baten mocht het niet tegen de gedegen verdediging van Woudrichem. Een poging van Junatowski werd nog net geblokt. Negen minuten voor tijd gooide Woudrichem de strijd in het slot, nadat Yoeri Duyzer werd gevloerd door Willian Colijn. Vanaf de stip schoot Danny Schaap de 1-3 binnen.
 


Met de moed der wanhoop probeerde Wilhelmina'26 het tij nog te keren. Junatowski had echter pech met een bal op de paal. Het was gedaan met Wilhelmina'26.

Dichtbij
Danny Schaap (Woudrichem): "Het is altijd lastig hier uit bij Wilhelmina'26. We hebben de overwinning knap over de streep getrokken. We stonden flink onder druk, maar door die goal van mij kwamen we op voorsprong. Dat bracht iets meer rust. We zitten nu dicht bij de eerste periodetitel. Angst hadden we niet voor Wilhelmina'26. Dat hebben we voor geen enkele ploeg. We hadden hier voor het laatst in 2014 gewonnen, dus dit is mooi."

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup