Logo regio-voetbal.nl
• Haastrecht - Stolwijk
• Haastrecht - Stolwijk (Wijntjes Fotografie - John Wijntjes)

Haastrecht slaat na rust toe tegen Stolwijk

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HAASTRECHT • Haastrecht won zaterdag op sportpark Wilgenoord na een doelpuntloze eerste helft met 3-0 van Stolwijk, dat fysiek tekort kwam. Robert Dongelmans brak de ban met twee goals.


De streekderby begon al om 12.15 uur, omdat een aantal spelers van Stolwijk 's middags tijdig aanwezig wilden bij een afscheidsceremonie ter ere van een te jong overleden dorpsgenoot. Haastrecht, dat allerlei festiviteiten had georganiseerd voor de altijd veelbesproken burenruzie, ging akkoord met het vervroegde tijdstip en paste het feestelijke middagprogramma aan.

De bezoekers, die pas vier punten vergaarden, startten met een verdedigende formatie. De linies sloten kort op elkaar. Voor Haastrecht was er geen doorkomen aan. Stolwijk had pech dat aanvaller Rob van Eijk al na vijf minuten uitviel met een pijnlijke hamstring. Zijn vervanger Simon Bos was geen verzwakking. ,,We gaven voor de pauze nauwelijks kansen weg," aldus Stolwijk-trainer Robin van der Hulst. ,,Organisatorisch stond het goed. We gokten op de counter, maar daar kwam niets van terecht. Mijn jonge ploeg mist nog het niveau om persoonlijke duels vaker te winnen. "

Haastrecht had zijn zaakjes achterin eveneens goed voor elkaar. Op het middenveld heerste Joeri Stauthamer, die een afstandsschot zag eindigen tegen de paal. Door de felle wind strandden veel aanvallen, doordat de bal – gedragen door de wind - niet deed wat de spelers voor ogen hadden. ,,Ik was verrast hoe sterk Stolwijk speelde in de eerste helft, maar dat kostte veel kracht," vertelde Haastrecht-trainer Marco Versloot na afloop.,, Ik zag dat enkele tegenstanders al krampverschijnselen vertoonden en wist dat Stolwijk na rust zou bezwijken."

Robert Dongelmans was de eerste die profiteerde van de minder straffe mandekking. Hij schoot snoeihard raak. Kort daarna zette een splijtende pass van de opkomende back Tijgo Vianen de trefzekere Dongelmans weer in scoringspositie. Opnieuw passeerde de man, die terug is van weggeweest, de kansloze Stolkse sluitpost Martin Angenent. Dongelmans stond lange tijd langs de kant, nadat vorig jaar een fikse, goedaardige hersentumor, die zijn gehoor aantastte, operatief verwijderd was. ,,Ik ben blij dat ik weer in het eerste elftal speel," zei de 28-jarige doelpuntenmaker na de wedstrijd. ,,In januari van dit jaar sloot ik weer aan bij het tweede elftal. Het plan was om met een aantal vrienden lager te gaan spelen. Door de terugkeer van Marco Versloot en de overstap naar het zaterdagvoetbal kwamen we op onze schreden terug. We zitten in een hartstikke leuke poule met veel regioclubs."

In de slotfase drong Stolwijk nog aan. Simon Bos zag zijn inzet via de vuisten van de Haastrechtse doelman Rob de Wit en de lat over het doel scheren. Invaller Rogier Schröder bepaalde na een fraaie actie van Tijgo Vianen de eindstand op 3-0. Arbiter Jan van Eersel uit Ridderkerk hield de kaarten op zak in deze sportieve 'El Vlistico'.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup