Logo regio-voetbal.nl
• SV Lopik - Schoonhoven
• SV Lopik - Schoonhoven (Wijntjes Fotografie - John Wijntjes)

SV Lopik verslaat Schoonhoven in rommelig duel

•   125 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

LOPIK • Dankzij twee goals van Jordy Keja won SV Lopik met 2-0 van Schoonhoven.

In competitieverband hadden SV Lopik en Schoonhoven volgens de kenners elkaar nog nooit ontmoet. Met Martijn Vroege in plaats van de verhinderde Twan Schimmel op doel kwam de thuisclub al snel op voorsprong. Davy Boon zag zijn inzet nog gekeerd door de Schoonhovense doelman, maar de attente Jordy Keja joeg de bal in de rebound keihard tegen de touwen. ,,Dat was een opsteker, want het was geen beste wedstrijd," vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. ,,De wind, die wij voor rust tegen hadden, maakte het beide elftallen lastig."

In de slotfase kreeg Schoonhoven enkele kansjes. ,,Het was van onze kant een slechte wedstrijd," aldus Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort. ,,Het positiespel kwam niet uit de verf. De enige die bij ons zijn normale niveau haalde, was middenvelder Ayoub el Kasimi."

In de tweede helft slaagde de thuisclub erin Schoonhoven meer onder druk te zetten. ,,De lange bal, die Schoonhoven speelde, was gemakkelijk te verdedigen," vervolgde Van Schaik. ,,Door het uitblijven van een tweede goal, bleef het wel spannend. Vlak voor tijd draaide Ardy de With goed weg bij zijn tegenstander en kon Keja zijn tweede treffer scoren."

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel