Logo regio-voetbal.nl
• Alblasserdam - Schelluinen (2-2).
• Alblasserdam - Schelluinen (2-2). (Foto: Alexander de Jong)

Schelluinen in extremis naast Alblasserdam

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ALBLASSERDAM • Pas in de 96e minuut viel de 2-2 van Schelluinen in Alblasserdam. Het was het eerste lichtpuntje nadat de ploeg van Philip den Haan lange tijd in een donkere tunnel zat. De Damdorpers zagen hierdoor SVW de eerste periode pakken en twee punten uitlopen op de ranglijst.


"Het was bij ons drieënhalve week kommer en kwel", gaf Schelluinen-trainer Philip den Haan aan. "Maar tegen de medekoploper hebben we onze mouwen opgestroopt en zijn we verdiend op gelijke hoogte geëindigd."

Voor zijn collega Dennis Schoonewil waren de druiven zuur. "Dit had niet mogen gebeuren. Al was het ook niet onverdiend. Wij waren niet bij machte om uit te lopen naar 3-1 en dan word je daarvoor afgestraft."

Via een benutte strafschop van Niels den Haan nam Schelluinen de leiding. In de tweede helft was het voor Alblasserdam tweemaal binnen een minuut raak. Eerst scoorde Umut Takac en vanaf vijftig meter volleyde Jaimy Bravenboer op wonderbaarlijke wijze de 2-1 binnen. Jordy de Groot werd de held van Scalune door in de slotseconde voor de 2-2 aan te tekenen.

"We toonden veerkracht en hebben tot het eind gestreden", zag Den Haan. "Dat biedt zeker perspectief."

Mede hierdoor liep Alblasserdam de periodetitel mis. "Al zag ik SVW niet verliezen bij Streefkerk. En tegen Schelluinen weet je dat je het lastig zat gaat krijgen want ze hebben genoeg individuele kwaliteiten."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup