• De Zwerver - Spirit (1-1).
• De Zwerver - Spirit (1-1). Foto: Peter Lodder

Spirit na gelijkspel in Kinderdijk niet zeker van periodetitel

16 nov, 17:13 Wedstrijdverslagen 323 keer gelezen

KINDERDIJK • Het lijkt er veel op dat Spirit zijn kansen op de eerste periodetitel heeft verprutst. De Ouderkerkse formatie moest winnen van hekkensluiter De Zwerver om de champagne te ontkurken, maar bleef in de inhaalwedstrijd in Kinderdijk steken op een 1-1 gelijkspel.

De thuisclub had de punten eveneens hard nodig en vocht voor elke meter. De Zwerver kwam in de 16e minuut op 1-0, nadat Mathijs Vermaat vanaf de rand van het strafschopgebied een ingestudeerde hoekschop met een raak schot afrondde.

Spirit viel daarna massaal aan, maar kwam niet verder dan een schot tegen de kruising van Tim van der Zee. Pas in slotminuten werd het 1-1 door een gelukkige goal van verdediger Tim de Vaal. Dat was meteen de laatste handeling.

Of dat ene punt voldoende is voor de periodetitel moet blijken, want Sparta kan de 'Kanaries' passeren als de Rotterdammers de inhaalwedstrijd tegen Delta Sport tot een goed einde brengen. Spirit heeft twee punten voorsprong. Sparta moet winnen van Delta Sport uit Vlaardingen om de Ouderkerkers te passeren.

• De Zwerver - Spirit (1-1).
Stuur jouw foto
Mail de redactie