De Alblas steeds dieper in sores | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

De Alblas steeds dieper in sores

•   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

SCHOONHOVEN • Winnen van Lekkerkerk, Schoonhoven en VVAC; dat was het scenario waar De Alblas de voorbije weken van droomde.

Vooralsnog echter is er sprake van een nachtmerrie. Na het thuisverlies vorige week tegen collega-laagvlieger Lekkerkerk volgde zaterdag een onthutsende 5-0 nederlaag bij het eveneens laaggeklasseerde Schoonhoven.

Door de dubbele nederlaag komt er nu extra druk op de thuiswedstrijd tegen VVAC. "Die moeten we echt winnen", weet De Alblas-trainer John den Dunnen."Maar ja, dat zeiden we ook van de duels met Lekkerkerk en Schoonhoven....."

Levensgrote kansen
Het curieuze van de partij tegen Schoonhoven was dat De Alblas in de eerste twintig minuten drie levensgrote kansen kreeg om de score te openen. "De bal wilde er echter niet in", verzuchtte Den Dunnen. "Een probleem waar we dit seizoen veelvuldig tegen aan lopen."

Rode kaart
Nadat Schoonhoven halverwege de eerste helft de 1-0 had aangetekend brokkelde het toch al zo broze zelfvertrouwen bij de gasten uit Oud-Alblas razendsnel af. Na rust moest men het hoofd nog vier keer buigen en werd Dennis van Eldik met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij een doorgebroken tegenstander tegen het gras had gewerkt.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel