Nivo Sparta ziet dat persoonlijke fouten in 1C genadeloos worden afgestraft | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Nivo Sparta ziet dat persoonlijke fouten in 1C genadeloos worden afgestraft

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta keek zaterdag op bezoek bij SVL na 54 minuten al tegen een 5-0 achterstand aan. Met de 5-1 en 5-2 van Frenk Schaap werd de uitslag iets draaglijker, al leverde het net zoveel punten op, namelijk nul.


Volgens trainer Theo de Boon was de 5-2 uitslag geflatteerd: "Iedere kans van SVL was een goal. Nelis Heesbeen, mijn assistent, heeft zeven kansen geteld. Daarvan zijn er vijf in gegaan. Ik denk dat Nivo ongeveer net zoveel kansen heeft gekregen, maar wij maken er maar twee. Dat vertelt het hele verhaal. Zij kwamen snel op 1-0 voor, waarna wij drie goede kansen krijgen om te scoren, maar dat niet doen. Vanuit het niets komt SVL op 2-0. Dat was een tikje, maar pas vlak voor en na rust kwam het breekpunt met de 3-0 en 4-0. Als je dan met 5-2 verliest is het een harde les; persoonlijke fouten worden afgestraft in de eerste klasse. Dat zie je ook aan de uitslagen van vandaag. De vijf onderste ploegen, lijden allemaal een grote nederlaag. Positief was wel dat we weinig gele kaarten hebben gepakt en dat Erik van Beekveld na lange tijd weer in de basis kon starten. Daar kunnen we mee verder", aldus De Boon, waarvan deze week bekend werd dat hij aan zijn derde en tevens laatste seizoen als hoofdtrainer van Nivo Sparta bezig is.

Die beslissing is na goed overleg genomen, benadrukt hij: "Ik heb een gesprek gehad met de TC en we hebben gezamenlijk besloten om te zeggen; 'Het is goed geweest, laten we ermee stoppen'. Nu gaan we zorgen dat we in de eerste klasse blijven, zodat ik door de voordeur afscheid kan nemen van deze geweldige club."

Derby
Volgende week wacht Nivo Sparta een derby in de eerste klasse. WNC uit Waardenburg steekt dan namelijk de A2 over om op sportpark De Watertoren neer te strijken. Voor De Boon is dat geen reden om zijn aanpak aan te passen: "Natuurlijk is het leuk, zo'n derby, maar we gaan ons op dezelfde manier voorbereiden. De afgelopen weken waren we verdedigend stabiel - vandaag niet, maar ik ga er vanuit dat dat een incident was - en volgende week gaan we die draad weer oppakken. De komende wedstrijden worden cruciaal."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup