Gretig MVV’58 verpulvert ook zwak Vuren: 2-5 | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Vuren - MVV'58 (2-5).
• Vuren - MVV'58 (2-5). (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)

Gretig MVV’58 verpulvert ook zwak Vuren: 2-5

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

VUREN • MVV'58 bewees zaterdag in Vuren dat de stuntzege op koploper ONI een week eerder geen uitschieter was. Met liefst 2-5 behaalde de gretige Meterense debutant in de derde klasse opnieuw een verdiende en afgetekende overwinning. Bij rust was de strijd met een 1-4 stand overigens al vrijwel beslist.


Voor bijna 150 toeschouwers speelde hekkensluiter Vuren een zwakke partij. Vooral in de eerste helft kreeg de thuisclub geen grip op het goede Meterense aanvalsspel. Met een 1-4 achterstand halfweg de eenzijdige wedstrijd kwam Vuren nog niet eens slecht weg.

Wanprestatie
Vuren-trainer Ron Vlot wond er na afloop geen doekjes om: "Dit was van ons na drie goede wedstrijden gewoon een wanprestatie. Vuren was vandaag kansloos. Maar ook alle lof voor MVV'58, want die ploeg was veel gretiger en beter. Onze rechterflank was defensief ook wel erg zwak, maar dat gold helaas voor meer onderdelen van het team. Bij onze lage positie op de ranglijst zul je minstens erg hard moeten werken, maar dat ontbrak er ook nog eens aan. Ik heb me langs de lijn bewust maar wat ingehouden, want er viel amper tegenop te coachen. Er werd voor rust vrijwel nul procent uitgevoerd van wat was afgesproken."

Fantastisch
MVV'58-trainer Robin Berendsen was natuurlijk veel opgewekter: "Onze eerste helft was fantastisch. We hadden toen wel zes of zeven goals kunnen maken. Ik had vanmiddag een veel lastiger wedstrijd verwacht, maar we hebben Vuren al in de eerste helft helemaal op een hoop gespeeld. Dit is voor MVV'58 een prima afsluiting van een mooie week. Eerst de zege op koploper ONI, dan het feit dat ik als hoofdtrainer heb bijgetekend, en dan nu een heel overtuigende overwinning. Met deze simpele zege hebben we weer een flinke stap voorwaarts gezet."

Superieur
Voor rust was MVV'58 in Vuren superieur. Bij Vuren lieten rechtsback Timothy Bonthuis en rechtshalf Tygo van Markus de sterke Meterense linksback Jacco de Leeuw overigens steeds ongehinderd opkomen. De gevolgen konden niet uitblijven. Al na vijf minuten moest Vurens aanvoerder Bastiaan van Horssen na een doorbraak van Jacco de Leeuw op de eigen doellijn redden. De Meterense aanval ging echter gewoon door en Robin Jager kopte alsnog de vroege 0-1 in het doel.

Drie minuten later was het al 0-2. Jacco de Leeuw brak op links weer vrij door en uit zijn goede trekbal rondde Remco Knoop beheerst af: 0-2.

In de tiende minuut gaf Bas van der Vliet al anderhalve minuut later Vuren echter weer hoop. Hij kon na een pass van routinier Bart Muilenburg goed door het centrum soleren en de afronding van Bas van der Vliet was ook trefzeker: 1-2.

Aan het spelbeeld veranderde dat overigens erg weinig want MVV'58 bleef veel beter. Uit een voorzet van Cas Wilpstra vanaf links mikte Robin Jager via de keeper en de paal naast.

Onvermijdelijk
Cas Wilpstra miste voor MVV'58 nog een mooie kans, maar in de 18e minuut viel de bijna onvermijdelijke 1-3 alsnog. Uit een gave pass van Twan de Kock vanaf links maakte Remco Knoop met een kopbal zijn tweede doelpunt van de zonovergoten late novembermiddag: 1-3.

Halfweg de eerste helft trof Robin Jager met een boogbal over de keeper heen nog eens de lat. Kortom, Vuren werd compleet overklast.

Na ruim een half uur liep MVV'58 uit een vloeiende aanval via Dominic Comerford en Robin Jager zelfs tot 1-4 uit. Aanvoerder Morris van den Brink zorgde met een keihard schot voor de perfecte afronding van de mooie aanval: 1-4.

Klein wonder
Dat het tot de pauze bij 1-4 bleef was eigenlijk een klein wonder. Een kopbal van MVV'58-libero Bart van Leeuwen werd op de Vurense doellijn weggekopt en Remco Knoop miste uit een afgemeten voorzet van Dominic Comerford nog een riante kans op zijn derde doelpunt. Knoop mikte van dichtbij immers naast.

Kort na de thee trof Twan de Kock van ver voor MVV'58 nog eens de paal. Na zijn drie goals tegen ONI vond hij ditmaal dus niet het doel.

Tweede helft
Tijdens die tweede helft kreeg Vuren toch ook wat mogelijkheden. Een boogbal van Bart Muilenburg mislukte echter en ook zowel een voorzet als een solo van Bas van der Vliet bracht de thuisclub geen succes. Aan de overzijde hield de jonge Vuren-keeper Jason van den Berghe bij een knal van Jacco de Leeuw en een kans voor invaller Giel Grandia de bezoekers knap van een ruimere voorsprong af. Aan hem lag het zaterdag bij Vuren zeker niet. Ook Robin Jager miste op aangeven van Dave de Baar nog een serieuze Meterense kans.

In de 81e minuut kon MVV'58 toch tot 1-5 uitlopen. Op aangeven van Giel Grandia vanaf links legde Robin Jager simpel met 1-5 zijn tweede treffer in het lege doel.

Drie minuten voor tijd deed Vuren toch nog wat terug. Uit een gave voorzet van Bas van der Vliet vanaf rechts kopte invaller Björn Paul raak: 2-5. Luuk van der Vliet kreeg meteen nadien zelfs nog een kans op een derde Vurens doelpunt, maar hij speelde ditmaal geen sterke partij en strandde op de Meterense keeper Rick van Ginkel.

De laatste kans was geheel conform het wedstrijdbeeld nog voor MVV'58, doch Jacco de Leeuw scoorde niet. Met 2-5 was de Meterense winst toch al duidelijk genoeg. De goed leidende Bossche scheidsrechter Bayram Cakir kon de kaarten in dit faire duel met een gerust hart op zak laten.

Alle hens aan dek
Voor Vuren en trainer Ron Vlot is het nu alle hens aan dek: "We moeten nu eerst naar GVV'63 toe en dan komen de competitiewedstrijden tegen Haaften en eind januari tegen Merlijn, twee andere clubs in de onderste regionen. Vuren moet nu echt aan een inhaalrace beginnen om op een veilige positie te komen. Een grijze middenmoter zijn we in elk geval niet, maar vooraf de competitie hadden we toch gehoopt stappen te maken om veel verder van onderen weg te staan."

Bij MVV'58 en trainer Robin Berendsen gaat het veel beter: "Met nu vijftien punten hebben we voor de winterstop al bereikt wat ik tenminste wilde. Nu is het zaak om tegen GDC en NEO'25 nog naar achttien of negentien punten te klimmen. Dan kunnen we eind januari ook na de wedstrijd tegen NOAD'32 de balans van de eerste competitiehelft gaan opmaken. Onze basis is nog vrij smal, maar die wil ik geleidelijk ook met jeugd gaan verbreden."

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup