Ook SC Everstein kan koploper Jonathan niet aan wankelen brengen | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• SC Everstein - Jonathan (0-3).
• SC Everstein - Jonathan (0-3). (Foto: Peter Verbeek)

Ook SC Everstein kan koploper Jonathan niet aan wankelen brengen

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

EVERDINGEN • Evenals negen andere ploegen is het ook SC Everstein niet gelukt om koploper Jonathan zijn eerste punten te ontfutselen. Los van het eerste kwartier kwam de thuisclub op alle fronten tekort en op de 0-3 zege van de Zeistenaren was niets af te dingen.


De roodwitten moesten het doen zonder de routine van Sander Bergshoeff (pas na de winterstop weer inzetbaar) en kersverse vader Simon van Zante. In de openingsfase deden ze er alles aan om beter voor de dag te komen dan in het voorgaande duel tegen DVSU. Dat ging de mannen aardig af. In de vierde minuut kreeg Robbie de Roos, na een lage voorzet van Yently Lemmer, een behoorlijke kans, maar de redding van keeper Dylan Sesink Clee mocht er zijn.

Simpel
Beide elftallen verstopten zich niet, maar nog vóór er een kwartier op de klok stond kreeg Jonathan de overhand. Het concept was heel simpel: via de flanken, waar SC Everstein af en toe onbedaarlijk veel ruimte gaf, met hoge voorzetten op zoek naar het spitsenduo. Op de gebieden van balbehandeling en handelingssnelheid moesten de roodwitten het afleggen. Gezien het overwicht van de bezoekers rees de vraag hoe lang de thuisclub het achterin dicht zou kunnen houden.

Gepruts
Het antwoord kwam, na stevig gepruts in de defensie, op het halve uur. Met een halfhoog diagonaal schot tekende Osmerald Hima voor 0-1.

Nadat Jonathan nog wat kansen had gemist werd de achterhoede van SC Everstein twee minuten voor rust dusdanig aan gort gespeeld dat de uit het oog verloren Appie Ayoubi er 0-2 van maakte. Het had nog een wedstrijd kunnen worden als Nader Mechichi bij het sluiten van de eerste helft een assist van De Roos niet over het vijandelijke doel had geschoten.

Rondspelen
Na de thee was het gedaan met de dadendrang van de gastheren. Het achterin rondspelen van de bal zag er nog wel aardig uit, maar elke bal die tenslotte diep werd gespeeld kwam in de voeten van een tegenstander. De Roos was voorin de enige die moeite deed om in balbezit te komen, maar Lemmer en Guillermo hadden de moed al lang opgegeven.

Toen Marco Knopper, die al een groot aantal kansen om zeep had geholpen, er na twintig minuten 0-3 van maakte, was het gebeurd. Jonathan stak er minder energie in, terwijl SC Everstein wel bleef werken maar in alle linies kwaliteit tekort kwam om de gasten pijn te doen.

Bitter weinig
"We hebben het beter gedaan dan de week ervoor, maar dat was niet goed genoeg", vond coach Remko Versteeg. "SC Everstein verloor terecht van een veel betere tegenstander. We probeerden het wel, maar er lukte bitter weinig. En dat is écht de verdienste van Jonathan."

Peter Verbeek

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup